Előfizetői tartalom

Nagy könnyítés jöhet a régi dízeleknek a németeknél

MTI
Elégedetlen a németek többsége az úgynevezett dízelválság kormányzati kezelésével, és nem bízik abban, hogy a berlini vezetés meg tud állapodni a gyártókkal a régebbi dízelautók tulajdonosait a leginkább szennyezett levegőjű városokban fenyegető autóhasználati tilalom elhárításáról - mutatta ki egy kedden ismertetett felmérés. A hétvégén felmerült egy törvénymódosítás lehetősége, mely szerint az önkormányzatoknak nem kell korlátozniuk a régebbi dízelautók használatát, ha a nitrogén-oxid-szennyezettség 25 százaléknál kisebb mértékben haladja meg a határértéket.

A YouGov közvélemény-kutató intézet adatai szerint a németek 65 százaléka úgy érzi, hogy Angela Merkel kancellár nem küzd eléggé a dízelautó-tulajdonosok érdekeiért, és 72 százalék nem bízik abban, hogy a kormány és az autóipar meg tud állapodni az Euro 6-osnál alacsonyabb környezetvédelmi besorolású dízelmotorral működő autókkal kapcsolatos gondok megoldásáról....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés