Rossz hírt közölt a Tesla a Model 3 gyártásával kapcsolatban

2018. január 3. 23:15    
nyomtatás
 
A Tesla hiába értékesített rekord mennyiségű autót a negyedik negyedévben, a Model 3 gyártását nem sikerült a várakozásoknak megfelelő mértékben felpörgetni és a jövőre nézve is rossz hírekkel szolgált a vállalat.

Kereskedés Tesla-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A Tesla közzétette negyedik negyedéves értékesítési adatait, amelyből kiderült, hogy rekordmennyiségű (29 870 darab) autót adtak el, amely közel 35 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A negyedév során 15 200 darab Model S, 13 120 Model X és csupán 1550 darab Model 3 került értékesítésre.

Rossz hírt közölt a Tesla a Model 3 gyártásával kapcsolatbanA rekord eladással ugyanakkor most senki nem foglalkozik, a piaci szereplők ugyanis csak arra koncentrálnak, hogy a Tesla új modelljéből hány darab készült a negyedik negyedév során és milyen jelzéseket tett a vállalat a gyártás felfuttatásával kapcsolatban. És az igazság az, hogy egyik területén sem sikerült jó hírekkel szolgálnia a Teslának:

  • A Wall Streeten az elemzői konszenzus az volt, hogy a Tesla a negyedév során 4-5 ezer Model 3 legyártására lesz képes, ettől messze elmaradt a vállalat. Igaz, az Oppenheimernél sokkal visszafogottabb várakozást fogalmaztak meg, ott csupán 800 darab Model 3 legyártásával számoltak. Ehhez viszonyítja az 1550 darab is jónak mondható.
  • A Tesla bejelentette, hogy továbbra sem úgy halad a Model 3 gyártásának felfuttatása, ahogy azt korábban tervezték, így 2018 első negyedévének végére még csak heti 2500 autó legyártására lesznek képesek, holott a harmadik negyedéves beszámolójukban azt ígérték, hogy az említett időszak végére elérik a heti 5000 darabos termelést, amelyet eredetileg 2017 végére ígértek. Ez jelen állás szerint csak a második negyedév végére valósulhat meg, legalábbis most ezt ígéri a vállalat.


A befektetők egyelőre nem büntetik keményen a Teslát, a vállalat árfolyama csupán közel 2 százalékot esett az amerikai piacok zárását követő kereskedési szakaszban, így jelenleg 312 dolláron forognak a részvények.

Már tavalyi összefoglalónkban borítékoltuk, hogy 2018 egyik legnagyobb járműipari sztorija lesz az, hogy a Tesla hogyan lesz képes megbirkózni a Model 3 gyártásának felfuttatásával, illetve annak nehézségeivel. Hiszen a vállalat az autógyártás területén is külön utat jár be, ezt a folyamatot is máshogy képzeli el, mint a riválisai. Szeretné kiűzni az embert a gyártószalag mellől, hogy átadhassa a terepet a gépeket készítő gépeknek. Ez viszont nem egyszerű, így közel 500 ezer vásárló várja ebben a pillanatban is, hogy végre sikerüljön exponenciálisan felfuttatni a termelést a gyártás poklában, amely még mindig olyan meglepetéseket tartogathat, amikre Elon Muskék saját bevallásuk szerint sincsenek felkészülve.


(CNBC)

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Tesla

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium