Trump ismét nekiugrott az egyik kedvenc célpontjának a Twitteren

2019. március 17. 07:35    
nyomtatás
 
Donald Trump amerikai elnök ismét célba vette a General Motorst a Twitteren. Nem tetszik neki ugyanis, hogy az amerikai autógyártó üzemeket zár be és munkahelyeket szüntet meg az országban.A General Motors tavaly novemberben jelentette be, hogy összesen öt üzemet bezár Észak-Amerikában és még kettőt Amerikán kívül, valamint elbocsátja alkalmazottainak 15%-át, összesen mintegy 14 000 embert (ebből 8 000 irodai, 6000 gyári dolgozó). Az amerikai autógyártó menedzsmentje egyben jelezte, a történelmi átszervezéssel szeretnének 6 milliárd dolláros költségmegtakarítást elérni 2020-ig.

Természetesen ezzel a lépésével a General Motors azonnal kivívta Donald Trump haragját, az amerikai elnök számára ugyanis politikai szempontból kiemelten fontosak az amerikai munkahelyek, azok megőrzése, számuk gyarapítása. Trump szokásához híven Twitteren üzent, a rövid szöveg arról szólt, hogy az elnök nagyon csalódott, hogy a GM nem Mexikóban vagy Kínában, hanem az USA-ban zár be üzemeket, ezért az amerikai kormány azt mérlegeli, hogy nem nyújt további támogatásokat a cégnek. Az ügy fontosságát mutatta, hogy 2018 novemberében találkozott a Fehér Ház vezető gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow, a General Motors vezérigazgatójával, Marry Barrával, hogy a tervezett leépítésekről tárgyaljanak.

Trump ismét nekiugrott az egyik kedvenc célpontjának a TwitterenA vihar aztán lecsendesedett, egészen most szombatig, Donald Trump ugyanis tíz napra rá, hogy a General Motors ohiói üzemében legördült az utolsó Chevrolet Cruz, ismét üzent a Twitteren. Az elnök szerint az amerikai gazdaság jó teljesítményt nyújt, éppen ezért az ohiói üzemet gyorsan újra kellene indítani. Hozzáteszi, talán más formában, vagy egy új tulajdonossal. Emlékezetett arra is, hogy a Toyota mintegy 13,5 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokba, éppen ezért a General Motorsnak gyorsan kell cselekednie.

Trump ismét nekiugrott az egyik kedvenc célpontjának a Twitteren(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Így lehetnek sikeresek a magyar startupok (x)

Kreatív, piacképes és energiahatékony fejlesztéseket keres az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium