Előfizetői tartalom

Dúl az optimizmus a részvénypiacokon

Portfolio
Igen erős decemberi hónapon vannak túl a részvénypiacok, korrekcióra pedig mindezidáig nem voltak hajlandóak, sőt, a főbb indexek az év eleji emelkedések során újabb lokális csúcsokat állítottak fel. Hangulati alapon azonban egyre nagyobb az esélye egy közelgő lejtmenetnek, az általunk figyelt szentiment indikátorok ugyanis változatlanul kirobbanó optimizmusról árulkodnak. Ezeket a mutatókat elsősorban kontraindikátorként érdemes használni, hiszen túl nagy optimizmus közepette már nincs ki vegyen, túl nagy pesszimizmus közepette pedig már nincs ki eladjon.

Mit mutatnak az indikátortok? 1. Az AAII által készített felmérés, mely a szervezet oldalára regisztráltak bullish, bearish, vagy semleges véleményét tükrözi a Dow Jones következő hat havi mozgásával kapcsolatban, rég nem látott optimizmusról árulkodik. A bull-bear spread (mely a bullish és bearish válaszadók arányának különbsége) múlt héthez képest emelkedett, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés