Vetélytársat kaphat a Richter készítménye

2019. április 16. 09:42    
nyomtatás
 
A Richter méhmiómák kezelésére szolgáló, uliprisztál-acetát hatóanyagot tartalmazó, originális Esmya készítményének szabadalma 2020 májusában lejár, az Alvogen gyógyszergyár azonban máris bejelentette, hogy 16 európai országban sikerrel zárta le a termék generikus verziójának regisztrációját - írja a Világgazdaság. A lap szerint a Richter 2020 második felétől számít a generikus termékek megjelenésére.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Richter méhmiómák kezelésére szolgáló, uliprisztál-acetát hatóanyagot tartalmazó, originális Esmya készítményének szabadalma 2020 májusában jár le, azonban a társaság egyik versenytársa már most bejelentette, 16 európai országban sikeresen lezárta a termék generikus verziójának regisztrációját, számolt be róla a Világgazdaság.

A lap szerint az Alvogen gyógyszergyár lehet az első társaság, ami megkapja a hatósági engedélyeket a generikus uliprisztál-acetát értékesítésére Európában, a cég globális marketing- és kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a generikus termékük indikációja az Esmyáéval megegyező.

Az Alvogen jelezte, hogy a forgalomba hozatali engedélyekre vonatkozó kérelmeket 16 európai ország esetében benyújtotta a szakhatóságokhoz, azonban a nem nevesített 16 ország esetében a regisztráció és a forgalomba hozatal között eltelt idő különböző lehet. Az Esmya korlátozások mellett írható fel a kontinensen, és a korlátozások a generikus készítményre is vonatkoznak majd.

Az Európai Gyógyszerügynökség júliusi, elvi engedélyezése alapján a Richter által originális készítményként törzskönyvezett Esmya generikus változatát a Richter is gyárthatná a jövő évtől. Az eredeti szabadalom 2020 májusában lejár, a Richter pedig 2020 második felétől számít a generikus termékek megjelenésére, és a termék piacaira három-öt generikum érkezhet.

A Richter 2018-ban 25,9 milliós árbevételt realizált az Esmya értékesítéséből, ami jelentős visszaesést jelentett az Esmyából származó, 2017-es 93 milliós árbevétellel összehasonlítva, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) tavaly ideiglenes korlátozó intézkedéseket kezdeményezett az Esmyaval szemben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium