Egy izzasztó nap után jelentős pluszban zárt Amerika Percről-percre

2018. október 12. 22:01    
nyomtatás
 
Nagyon izgalmas napot zártak az amerikai tőzsdék: a Dow Jones 400 pontos pluszból esett többször is negatív tartományba, majd korrigált vissza, 287 pontos emelkedéssel zárván a napot. Rendkívül szépen teljesített az S&P 500 és a Nasdaq is - utóbbi több mint 2%-ot emelkedett.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nagyon erős lett a vége 2018.10.12 22:01

Kemény küzdelem után jelentős, 282 pontos, azaz 1,13%-os pluszban zárta a napot a Dow Jones, úgy, hogy egyébként 400 pontos pluszban és 40 pontos mínuszban is tartózkodott - utóbbi szintre kétszer is visszatért. Az elmúlt napok nagy esését viszont még messze sem dolgozta le az amerikai benchmark.

Az S&P is nagyon szépen teljesített: 38,7 ponttal, azaz 1,42%-kal került följebb, míg a Nasdaq szabályosan ralizott, 167 ponttal, azaz 2,29%-kal följebb zárt, mint a tegnapi záróérték.

Hogy kitart-e az optimizmus a jövő héten, egyelőre kétséges, bár rengeteg gazdasági szakember állítja továbbra is, hogy az amerikai gazdaság egészséges, ami a részvénypiacokon történik, az csak zaj.

Nagy az ingadozás 2018.10.12 20:24

Másfél órával zárás előtt flörtöl a mínuszokkal a Dow Jones Index - most éppen 47 pont, azaz 0,19% pluszban van, de a kereskedés során tartózkodott 400 pontos pluszban és 40 pontos mínuszban is.

A Nasdaq és az S&P 500 sokkal jobban állnak: előbbi 1,17%-os, míg utóbbi 0,51%-os pluszban vannak.

A kétnapos esést követően, a finish előtt másfél órával várhatóan még inkább felerősödik majd a küzdelem a tőzsdéken a szekptikus és optimista befektetők közt a tőzsdéken, de meglepő lenne, ha akár jelentős pluszban, akár jelentős mínuszban zárnának a vezető indexek.

Már megint pluszba fordultak az indexek 2018.10.12 19:13

Hirtelen pluszba fordultak az amerikai tőzsdeindexek,

  • a Dow Jones 0,57%-os,
  • az S&P 500 0,73%-os,
  • a Nasdaq 100 pedig 0,88%-os

emelkedésen van túl szűk fél óra alatt.

A leggyengébben a Dow komponensei közül a JP Morgan teljesít, a pénzintézet mai gyorsjelentése után 1% fölötti pluszban volt, mielőtt 2,7%-os mínuszba fordult volna.

A legjobban a Visa teljesít, 3,5%-os pluszban van, ezt követi a Nike 1,6%-os plusszal és a Pfizer 1,4%-os plusszal.

30 millió Facebook-felhasználó adatait lophatták el hackerek 2018.10.12 19:08

Szeptemberben a Facebook arról számolt be, hogy ismeretlen hackerek több millió felhasználó adataihoz fértek hozzá és ellopták e-mail címeiket és telefonszámaikat. Most kiderült, hogy 30 millió emberről van szó.

tovább a cikkhez...

Visszatért a pánik 2018.10.12 18:52

Miután 400 pontos pluszban is járt, 40 pontos mínuszba fordult a Dow Jones Index három órával tőzsdezárás után, ami -0,15%-os elmozdulásnak felel meg.

A negatív hangulat visszatértét nehéz megmagyarázni, hiszen az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások menetrendje körvonalazódik, a 10 éves állampapírhozamok csökkennek - ezek az aggályok voltak azok, amelyek az elmúlt két nap negatív hangulatát okozták. Vélhetően egyszerű pánikról van szó.

Csúszik a kínai gigacég zenei ágának tőzsdei bevezetése 2018.10.12 18:46

Elhalasztja tőzsdei bevezetését a Tencent Music Entertainment Group, a kínai internetes óriás, a Tencent zenei üzletága. A döntés hátterében az amerikai tőzsdéket uraló pánikhangulat áll - értesült bennfentes forrásoktól a Wall Street Journal.

tovább a cikkhez...

Romlik a hangulat, de még nem ütött be a pánik 2018.10.12 18:14

Úgy tűnik, mérséklődik az Egyesült Államok tőkepiacain a pozitív hangulat, a kezdeti felpattanás után adni kezdték a részvényeket a befektetők, így a Dow Jones már csak 0,43%-os, az S&P 500 0,73%-os, a Nasdaq 100 pedig 0,7%-os pluszban van.

A mérséklődő pozitív hangulat vélhetően annak köszönhető, hogy több befektető is arra használta a felpattanást, hogy megszabaduljon kitettségétől, de a nyugat-európai tőzsdék negatív zárása is hatással lehetett rá.

Vásárolnak az amerikai befektetők - vége a pániknak? 2018.10.12 17:12

Több mint 250 pontos pluszban kezdte a kereskedést a Dow Jones Index, ami több mint 1%-os emelkedésnek felel meg, közben az S&P 500 1,5%-os, a Nasdaq Composite pedig 2,3%-os pluszba került el. Az óvatos optimizmus miatt fellélegezhetnek azok, akik longban ülték végig az elmúlt napok szokásosnál jelentősen nagyobb volatilitását: csak tegnap és tegnapelőtt közel 1300 pontot esett a Dow Jones.

Az emelkedés kifejezetten erős szereplői a Visa 4,6%-os pozitív irányú változással, a Netflix 6%-os emelkedéssel és az Amazon 4,3%-os erősödéssel. A hangulatot vélhetően az befolyásolja, hogy a napok óta tartó esés után óvatosan visszamerészkednek a befektetők a tőkepiacokra, hiszen számos értékpapír jelentősen leértékelődött, így jó vételi lehetőséget jelenthet azoknak, akik eddig túlárazottnak gondolták a papírokat.

Hogy a hangulat javulása tartós lesz-e, egyelőre még korai megmondani.

Vásárolnak az amerikai befektetők - vége a pániknak?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Egy év alatt több mint 200 új munkatárs a pécsi Hauniban (x)

Története legnagyobb létszámbővítését hajtotta végre a gépgyár. 

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium