Egy milliárd eurós bírságot kapott a Volkswagen a dízelbotrány miatt

2018. június 14. 08:41    
nyomtatás
 
Egy milliárd eurós bírságot kapott Németországban a Volkswagen konszern a dízelbotrányban elkövetett csalások miatt.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az ügyben illetékes, braunschweigi államügyészség 1 milliárd euró bírság fizetésére kötelezte a Volkswagent a dízelbotrányként elhíresült csalássorozat miatt. Az 1 milliárd eurós összeg minden idők egyik legnagyobb bírsága, amit német hatóságok egy vállalattal szemben kiszabtak.

A Volkswagen 2007 és 2015 között több modelljébe is olyan motorvezérlő szoftvert épített, amellyel különböző körülmények között manipulálható az autók károsanyag-kibocsátása, a botrány világszerte 10,7 millió autót érint.

A konszern elfogadta a bírságot, és nem fellebbez a döntés ellen
A német bírság nem az első, amit a Volkswagenre kiszabtak, tavaly az Egyesült Államokban már 4,3 milliárd dolláros bírságot kapott a német konszern.

Az 1 milliárd euró nem kis összeg, de ha figyelembe vesszük, hogy a konszern nettó készpénzállománya 24,3 milliárd euró volt az első negyedév végén.

A Volkswagen a döntéssel még nem lélegezhet fel, hiszen világszerte perek indultak a vállalattal szemben, ráadásul a Volkswagennél zajló vizsgálatok sem zárultak le, több VW-felsővezető szerepét vizsgálják a dízelbotrányban.

Azt nehéz lenne mondani, hogy a dízelbotránynak már vége, hiszen az elmúlt hónapokban több autógyártónál is csaló szoftvert találtak, amellyel manipulálható az autók károsanyag-kibocsátása, többek között az Audi, a Porsche, a BMW és a Daimler is a hatóságok látókörébe került, a Daimlernek világszerte 774 ezer autót kell visszahívnia.

A befektetőket különösebben nem hatotta meg a bejelentés, csupán 0,7 százalékot esett a Volkswagen árfolyama.

Egy milliárd eurós bírságot kapott a Volkswagen a dízelbotrány miattElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium