Előfizetői tartalom

Elárulták, kik járhatnak jól a Konzum Opusba történő beolvadásával

Hamarosan a Konzum és az Opus közgyűlésein is támogató döntés születhet a két társaság közötti fúzió elindításáról. A tervezett beolvadás végén a Konzum törlésre kerül a cégnyilvántartásból, teljes vagyona pedig az Opusra száll át. A Konzum részvényesei ezért cserébe Opus-részvényeket fognak kapni - jelentette ki Fekete Péter. A Konzum vezérigazgató-helyettese a vele készített interjúban beszélt még a cserarány meghatározásának módjáról és arról is, hogy mindkét társaság részvényesei szempontjából fair lesz az elszámolás.

Október közepén kiderült, megkezdik azokat az előkészítő munkálatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a Konzum egyesülhessen az Opusszal. Ennek a folyamatnak fontos állomása lesz az a rendkívüli közgyűlés, amelyet 2018. december 3-án tartanak majd, és amelynek napirendi pontjait megismerhették a befektetők hétfőn. Jelen állás szerint hogy látják, mikor kerülhet sor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés