A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t

2019. július 9. 10:17    
nyomtatás
 
Az OMV ma reggel publikált főbb második negyedéves számai alapján a kutatás-termelés divízió kitermelési volumene és átlagos értékesítési ára is emelkedett éves alapon. A finomítói marzsok továbbra is nyomás alatt voltak, de ezt valamelyest kompenzálhatta a javuló petrolkémiai árrés. A kiskereskedelmi üzletág eredményessége tovább növekedhetett.

Kereskedés OMV-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az OMV ma reggel 8 órakor közzétette 2019 második negyedévére vonatkozó, legfontosabb eredménybefolyásoló számait. A gyorsjelentés július 31-én fog várhatóan napvilágot látni, azonban a tendenciák már jól előrejelezhetőek.

A kutatás termelés (Upstream) divízió eredménye növekedhetett mind éves, mind negyedéves alapon. A volumen- és az árhatás is pozitívan járulhat hozzá a második negyedéves eredményekhez. A teljes szénhidrogén termelése az olajtársaságnak 490 ezer hordó olajegyenértékesre nőhetett az egy évvel ezelőtti 419 ezerhez, és az előző negyedéves 474 ezerhez képest. Az átlagos realizált szénhidrogén ár is nagyságrendileg 10%-kal magasabb, mint egy évvel visszamenőleg. Átlagosan most 65,9 dollár hordónkénti egységárért értékesíthette a vállalat a szénhidrogéntermelését 2019 második negyedévében. Különösen jó teljesítménynek mutatkozik ez annak fényében, hogy az északi tengeri Brent olaj mindeközben éves alapon 10%-ot esett, 74,39 dollárról 68,86 dollárra. Valószínűleg a kőolaj árára kötött fedezeti ügyleteknek lehetett köszönhető a relatíve magas realizált értékesítési ár.

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t


A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t


A finomítás (Downstream) üzletág már nem zárhatott az Upstream-hoz hasonló fényes negyedévet. A finomítói marzsok tovább erodálódtak. Átlagosan 3,18 dollár árrést zsebelhetett be a társaság egy hordó finomított terméken. Ez az érték egy évvel korábban még 5,23 dollár volt, de még az előző negyedévben is 4,04 dollár. A marzs romlást valamelyest kompenzálhatta a növekvő finomítói termelés, mely éves alapon nagyságrendileg 3%-kal nőtt.

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t


A gyenge finomítói makrokörnyezettel szemben a petrolkémiai árrés viszont hízni tudott, éves alapon majdnem 20%-ot, tonnánként 475 euróra emelkedve.

A kutatás-termelés húzhatja az OMV-t


A kiskereskedelmi divízió negyedéves alapon magasabb marzsokat tudott realizálni az előzetes riport alapján, mely a Mol fogyasztói szolgáltatások szegmensének feleltethető meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium