A német bankok az oroszokért lobbiznak Amerikában

2019. február 8. 21:39    
nyomtatás
 
A német bankok az újabb, amerikaiak által kiszabandó oroszokkal szembeni szankciók ellen lobbiznak - írja a Reuters.


Amerika újabb oroszok elleni szankciók bevezetését fontolgathatja, ennek esélye megnőtt azzal, hogy az amerikai alsóházban a demokraták kerültek többségbe. A Moszkva elleni újabb szankciók többek között a sokmillió dolláros német-orosz gázvezeték projekt finanszírozását lehetetleníthetnék el.

Mint ismert, év végéig két új, összesen évi 55 milliárd köbméter szállítási kapacitású vezetékkel bővítik a Balti-tenger fenekén húzódó, Oroszországból Németországba vezető Északi Áramlatot. Oroszország így elméletileg kiiktathatná Ukrajnát mint tranzitállamot, egyetlen útvonalra terelhetné át európai gázszállítmányai 80 százalékát, ráadásul domináns helyzetbe kerülne a német piacon, mert részesedését 40 százalékról több mint 60 százalékra emelné.

2019.02.08 16:59 Drágábban és bonyolultabban, de megépülhet az orosz-német gázvezeték

Az amerikai körökben felmerült szankciók már nem csak Vlagyimir Putyin orosz elnök és egyes orosz befolyásos üzletemberek ellen irányulnának, hanem Oroszországot egészében vágnák el a globális pénzügyi világtól. A nagy orosz kitettséggel rendelkező európai bankok mindezek miatt nagy üzleti és jogi megfelelési kockázatot futnak most. 180 bank, köztük, a Deutsche Bank, a Commerzbank, az olasz UniCredit is lobbizik azért, hogy az amerikaiak ne vezessenek be új szankciókat az oroszokkal szemben.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium