Atombomba gyártását készítheti elő Irán - A háttérben már megszületett a döntés

2019. május 15. 09:35    
nyomtatás
 
Irán hivatalosan döntött több nukleáris kötelezettségvállalás felmondásáról a helyi média jelentése szerint.

A villamosenergia-termelés és -ellátás kérdéseivel a Portfolio Clean Energy & Disruptive Trends Summit 2019 című, június 4-i konferenciája is foglalkozik. Még nem késő jelentkezni!A CNBC az iráni ISNA hírügynökségi forrásra hivatkozva azt írja, a kötelezettségek teljesítésének leállítását az ország legfelső biztonsági tanácsa rendelte el.

Ezek között a 2015-ös, nemzetközi nagyhatalmak és Irán között kötött nemzetközi nukleáris egyezmény egyik legfontosabb kötelezettségről szóló megállapodást is felrúgja a perzsa állam - közölte az ország atomenergia ügynökségének egyik meg nem nevezett tisztviselője.

A szóban forgó kötelezettség a dúsított urán és nehéz víz előállításának korlátozását célozza, amivel az atomenergia kizárólag békés célú hasznosítását igyekezett garantálni az egyezmény.

Hasszan Rouhani iráni elnök múlt héten jelentette be Teherán arra vonatkozó terveit, hogy felhagyna a nemzetközi atomalku által Iránra rótt bizonyos kötelezettségeinek teljesítésével, az Egyesült Államok által az országra kirótt szankciókra, illetve Donald Trump elnök nyomásgyakorlására hivatkozva.

Rouhani egyúttal 60 napos ultimátumot szabott Európának arra, hogy lépjen fel Iránnak a szankcióktól történő megvédése érdekében, amelyek a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat is alapvetően sértenék. Ellenkező esetben Irán fokozza urándúsító tevékenységét, ami megteremtheti a nukleáris fegyvergyártó potenciál létrehozásának lehetőségét is. Amennyiben a friss sajtóértesülés igaznak bizonyulna, az értelemszerűen azt is jelentené, hogy a 60 napos ultimátum mégsem él.

Atombomba gyártását készítheti elő Irán - A háttérben már megszületett a döntésCímlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium