Előfizetői tartalom

MOL: áramkimaradás okozta az olajszállítások leállását

Portfolio
Alács Lajos, a MOL stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója ma tartott részletes prezentációt a világ- és hazánk olajellátásáról, illetve az év eleji bizonytalanságokról. A szakember azonban elmondta azt is, hogy az ukrán olajszállítások mai elakadását a tegnap esti átvonuló vihar okozta, ami áramkimaradást okozott Ukrajnában. Ez azonban teljesen természetes folyamat, a helyreállítás folyamatban van. A leállás Magyarországon zökkenőmentesen áthidalható a kereskedelmi készletekből.

A MOL szakembere szerint Kelet-Európa egyedülállónak tekinthető a világon a tekintetben, hogy jelentős olajtermelő terület csővezetékes összeköttetésben van a felhasználó országokkal, melyet természetesen érdemes mindkét félnek kihasználni, hiszen a szállítás sokkal gazdaságosabb. A január eleji orosz-fehérorosz vita kapcsán leállított szállítások során a MOL mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés