Óriási napelemes beruházásokat tervez az Elmű-ÉMÁSZ

MTI/Portfolio
2019. február 11. 13:17    
nyomtatás
 
Mintegy 30 százalékos piaci részesedés elérését tűzte ki célul az Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagja, az Elmű-ÉMÁSZ Solutions Kft. a napelem parkok és az e-töltők hazai piacán. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, emellett több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról.


Jelentős felfutás várható a hazai energiaipar több ágazatában 2019-ben, egyebek mellett a napelem rendszerek és az elektromos mobilitás terén, és elsősorban ezek kiaknázása érdekében hozták létre a német innogy-hoz tartozó Elmű-ÉMÁSZ csoport új tagját, a Solutions Kft-t, amely a cég áram- és gázszolgáltatáson túlmutató tevékenységeit foglalja magában.

Jelenleg közel 1 terawattórányi termelőkapacitás beépítésére adtak ki hatályos engedélyt Magyarországon a naperőművek terén, a Solutions Kft. célja pedig az, hogy ezek megvalósításában 15-30 százalékos részesedést érjen el. A társaság négy napelemes projektről tárgyal a Fővárosi Vízművekkel, de több befektetővel is zajlanak egyeztetések további, összesen több száz megawattos napelem park beruházás megvalósításáról - fogalmazott Nagy Zoltán, a Solutions Kft. ügyvezetője, aki szerint tekintélyes növekedés várható ezen a piacon idén és a következő években Magyarországon.

Nagy Zoltán hasonló bővülésre számít a hazai piacon az elektromos mobilitás terén is. 2018-ban több mint 100 elektromos töltőállomást telepített az Elmű-ÉMÁSZ és a Solutions Kft. A villannyal hajtott autók száma gyorsabban nő, mint korábban várható volt: 2019-2020 környékén eredetileg 3-5000 elektromos autó megjelenésére számítottunk, ehhez képest már most több mint 10 ezer árammal hajtott gépkocsi fut a magyar utakon - emelte ki az ügyvezető hozzátéve, céljuk, hogy mintegy 30 százalékos részesedést érjenek el ezen a téren is.

Az Elmű-ÉMÁSZ a Solutions Kft.-n keresztül az idei első negyedévben belép a hűtés-fűtési rendszerek területére is, arra számítva, hogy az építőipar felfutása továbbra is kitart.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium