Előfizetői tartalom

Sokallod a dízel árát a benzinéhez képest? Könnyen lehet, hogy ez csak a kezdet

Portfolio
Gyengülnek a régiós finomítói marzsok, elsősorban a benzin árrésének összeomlása miatt, miközben a dízel árrése növekvő trendet mutat. A benzinkereslet várhatóan továbbra is kihívásokkal lesz terhelt, a dízelé viszont masszív maradhat, amihez a finomítók alkalmazkodása nem zökkenőmentes. Ezen hatások eredőjeként a magyar kutakon is 60-80 forintos literenkénti árkülönbséget láthatunk a kiskereskedelmi árakban a benzin és a dízel között egy év múlva - áll az Erste Research elemzésében.

A Mol az elmúlt 6 év leggyengébb januári finomítói marzsáról adott számot a napokban: a januári 2,2 dollár/hordó marzshoz hasonló gyenge számot utoljára 2013-ban produkált az olajipari társaság. A finomítói marzsok az egész régióban gyengülnek, aminek fő oka az összeomló benzin árrések; gyakorlatilag ma egy hordó benzin olcsóbb, mint egy hordó nyersolaj - mutatott rá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés