Előfizetői tartalom

Szénbányákat nyitna a kormány - Így ragadnák ki Magyarországot a függőségből

Portfolio
A kormány jóváhagyta az Energetikai Ásványvagyon-hasznosítási és Készletgazdálkodási Cselekvési Tervet, amelynek célja a hazai ásványvagyonon alapuló gazdasági tevékenység növelése és az ahhoz szükséges feltételek javítása. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében az innovációért és technológiáért felelős miniszternek meg kell vizsgálnia a hazai szénbányák megnyitásának lehetőségeit, de a nem hagyományos szénhidrogén kitermelési technológiák fejlesztését és a geotermikus beruházásokat is szorgalmazza.

A kormány a jelek szerint nagy reményeket fűz a tervhez; a hazai energiahordozó-készletek nagyobb mértékű, költséghatékony és környezetkímélő hasznosításával csökkenthető a magas energetikai importfüggőség - áll a határozatban, amely szerint így javítható az ország külkereskedelmi mérlege, hazai munkahelyek és beszállítói láncok teremthetők, adóbevételek "eredményezhetők"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés