Előfizetői tartalom

Több naperőmű épül a támogatási rendszer átalakításával a kormány szerint

MTI
Jobban hasznosulhatnának a források, és az eddiginél több napelemes projekt valósulhatna meg a megújuló energia támogatási rendszer átalakításával az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerint. Kaderják Péter a KÁT mielőbbi lezárását sürgette, és azt javasolta, hogy a meg nem valósult projektek kerüljenek át a METÁR keretébe. Állítása szerint a KÁT kivezetéséből megtakarított évi több mint 10 milliárd forint a METÁR támogatási rendszerébe jutva jóval több napelemes projektet valósíthatna meg.

Kaderják Péter szerint a korábbi támogatási rendszer, a KÁT (kötelező átvételi tarifa) túlfinanszírozott, hiszen a napelemes rendszerek kiépítése lényegesen olcsóbb lett néhány év alatt. A költségcsökkenést a napelemes rendszerek létesítésének támogatásában is érvényesíteni kell - tette hozzá, megismételve a Portfolio múlt heti konferenciáján mondottakat. Az államtitkár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés