Előfizetői tartalom

Ukrajna ajánlatot tett Magyarországnak - Nekünk is tárolnának gázt

Portfolio
Amennyiben Oroszország 2020-ban beszünteti az Ukrajna területén keresztül történő európai gázszállításokat, Ukrajna mintegy 12 milliárd köbméter föld alatti tároló kapacitást ajánlhat fel az európai ügyfeleknek - közölte az Ukrtransgaz. Az ukrán átviteli-rendszerirányító szerint az ukrán gáztárolók segíthetnek Magyarországnak biztosítani a zavartalan ellátást a következő télen akkor is, ha 2020 január elsejétől Oroszország leállítja az ukrajnai tranzitútvonalat.

Az ukrán gázátviteli rendszer irányítója elsősorban a 2019/2020-as ősz és tél zavartalan ellátásának biztosítása érdekében ajánlotta fel a nem használt tárolókapacitást. Az Ukrtransgaz Magyarország példáját hozza, amely évente közel 10 milliárd köbméter földgázt fogyaszt. Ennek kétharmadát az Ukrajna felől vezetéken át érkező orosz gáz fedezi, 20 százalékát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés