Érik az élelmiszerbotrány Magyarországon - Csirketollakat találtak a csomagolt virsliben

2018. november 8. 08:35    
nyomtatás
 
Madártollat találtak egy Szlovákiából behozott virsliben, az esetről azonnal bejelentést tettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz - írja a Magyar Idők. A Nébih már értesítette az illetékes szlovák hatóságot, hogy az előállítónál tegyék meg a szükséges intézkedéseket.Valószínűleg csirkétől származó fehér tollakat találtak egy Szlovákiából importált, vákuumcsomagolt virsliben - erről egy magánszemély írt bejegyzést az egyik közösségi oldalon. Az illető szerint akármelyik virslit vágná fel a csomagból, mindegyik tele van ilyen fehér tollal, ezért a fogyasztóvédelemhez fordult, és a bejelentéshez fotókat is csatolt.

A lap beszámolója szerint nemcsak ő, hanem más is értesítette az ügyről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih). A hatóság közölte, hogy több forrásból is kaptak ilyen tartalmú bejelentést, így az uniós tagállamok által működtetett AAC (Administrative Assistance and Cooperation System, Igazgatási Segítségnyújtási és Együttműködési Rendszer) segítségével értesítést küldtek a szlovák hatóságnak, annak érdekében, hogy az előállítónál tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

A közösségi oldalon tett bejegyzéshez fűzött hozzászólásokból az is kiderült, hogy mások is találtak már élelmiszerben undorító dolgokat.

Egyikük rizsében a csatolt fotó tanúsága szerint apró rovarok futkostak.
Más arra panaszkodott, hogy egy májasban szőrcsomót talált, megint más pedig olyan fasírtot vásárolt, aminek olyan volt a külső része, mintha papírból készült volna.

Korábban megjelent cikkek szerint ennél durvább esetek is előfordultak nemcsak itthon, hanem külföldön is. Évekkel ezelőtt egy osztrák háziasszony spenótot készített a családjának, és egy békára bukkant a fagyasztott zöldségben, de több országban is előfordult, hogy egeret sütöttek kenyérbe. Találtak már rágcsálót szalámiban, szaloncukorban, cukroszacskóban, sörben, mákban és pulykahúsban is - emlékeztetett a lap.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Kapacitásbővítés a Gramex Drinks-nél! (x)

Egyedülálló beruházás az aszeptikus üdítőitalok gyártásában. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium