Eséssel zárt a magyar tőzsde Percről-percre

2018. március 13. 17:29    
nyomtatás
 
A keddi kereskedés második felében elromlott a nemzetközi befektetői hangulat azt követően, hogy Donald Trump elbúcsúzott külügyminiszterétől. A külföldi eseményektől a magyar tőzsde sem tudta függetleníteni magát, a BUX eséssel zárta a napot.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A nap végére nagyon elromlott a hangulat 2018.03.13 17:29

Komoly eladói nyomás alá kerültek a nyugat-európai tőzsdék azt követően, hogy Donald Trump bejelentette, megválik jelenlegi külügyminiszterétől és helyére a CIA vezetőjét nevezi ki. Az angol, a francia és a német tőzsde értéke 0,8-1,8 százalékot csökkent kedden. A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulattól a magyar tőzsde sem tudta függetleníteni magát, a BUX értéke 0,4 százalékot csökkent. Ebben az is szerepet játszott, hogy a Magyar Telekom (+0,1 százalék) kivételével, az összes hazai blue chipet adták a befektetők. Így az OTP és a Mol árfolyama 0,3 százalékot, míg a Richer árfolyama 0,2 százalékot esett.

Új csúcson a Nasdaq 2018.03.13 16:14

Kedden tovább folytatódik a Nasdaq erősödése, a technológiai cégeket magába tömörítő részvényindex értéke 0,4 százalékot emelkedett, így jelenleg új történelmi csúcson tartózkodik. A Dow Jones értéke 0,2 százalékot, míg az S&P 500 értéke közel 0,1 százalékot emelkedett.

Adják a Konzumot és az Opust 2018.03.13 13:34

Kedden nem teljesítenek jól a Mészáros-papírok, a Konzum árfolyama 2 százalékot, míg az Opus árfolyama több mint 3 százalékot esett a hétfői záráshoz képest. A fundamentumokkal kapcsolatos hírek nem jelentek meg, így az esés hátterében az elmúlt napok raliját követő profitrealizálások állhatnak elsősorban.

Oda a kezdeti lendület 2018.03.13 10:41

Kedden hiába erősödnek kivétel nélkül a nyugat-európai részvényindexek, a magyar tőzsde nem tud ebből erőt meríteni, a BUX értéke 0,3 százalékot csökkent a hétfői záráshoz képest. Ebben szerepet játszik az is, hogy a Mol árfolyama a kezdeti 1 százalékos erősödést követően a tegnapi zárószintjének közvetlen közelében esett vissza. Az OTP és a Richter árfolyama pedig 0,4 százalékot csökkent a nyitás óta.

Az E.On 5000 fős leépítést lengetett be 2018.03.13 10:17

Az E.On és az RWE is közzétette éves beszámolóját, amelyekből kiderült, hogy mindkét német közműszolgáltatónak érdemben növekedett a profitja tavaly. A két cég menedzsmentje viszont eltérő várakozásokat fogalmazott meg a 2018-as évvel kapcsolatban, amely meg is látszik a befektetői reakciókon, az árfolyammozgásokon.

tovább a cikkhez...

Trükkös csalók pályáznak az OTP-sek pénzére 2018.03.13 09:37

Úgy tűnik, újabb adathalász (phishing) kísérlet folyik az OTP ügyfeleinek megtévesztésére, most a pénzintézet internetes felületét másolták le azért, hogy az óvatlan ügyfelek adatait megszerezzék.

tovább a cikkhez...

A Mol vezetésével erősödik a magyar tőzsde 2018.03.13 09:12

Kitart a jó hangulat a magyar tőzsdén a keddi kereskedés első szakaszában, a BUX értéke közel 0,3 százalékot emelkedett. Ez elsősorban a Molnak köszönhető, az olajvállalat árfolyama 1 százalékot erősödött azt követően, hogy a vállalat menedzsmentje közzétette osztalékfizetési javaslatát. Az OTP árfolyama 0,4 százalékot emelkedett, míg a Telekom árfolyama nem változott a hétfői záráshoz képest, a Richter árfolyama pedig 0,4 százalékot csökkent.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni 2018.03.13 08:34

A Nasdaq a pénteki roham után sem fulladt ki és új történelmi csúcsra tudott emelkedni hétfőn. A Dow és az S&P értéke viszont esett a tegnapi kereskedésben, így még mindig messze járnak a január végi rekord szintjeiktől. A fő ok Trump kereskedelempolitikája, ami tőzsdei cégeket is sújt.

Kedden nincs egységes irány Ázsiában, a japán, a dél-koreai és az új-zélandi tőzsde erősödik, míg a kínai részvénypiacok értéke csökkent. Nyugat-Európában viszont borítékolható az emelkedés a határidős részvényindexek pillanatnyi állása alapján, így a magyar tőzsdén is kitarthat a tegnapi jó hangulat a kereskedés első szakaszában.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni

A magyar tőzsdén a Mol papírjaira érdemes lesz figyelni, ugyanis a hétfői piaczárást követően közzétette osztalékfizetési javaslatát a vállalat igazgatósága. Ebből kiderült, hogy a rendes osztalékot 9%-kal, részvényenként 85 forintra emelné a cég és a 2017-es eredmények alapján rendkívüli osztalék fizetéséről is határozott a menedzsment.

Minimális elmozdulásokkal indul a keddi nap a devizapiacon, a forint is kicsit visszakapaszkodott a tegnapi gyengülés után, így jelenleg az euróval szembeni jegyzés 312 alatt tartózkodik. Egy dollárért kicsivel kevesebb, mint 253 forintot, míg egy svájci frankért közel 267 forintot kérnek a bankközi devizapiacon.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni

Kedden itthon nem jelenik meg érdemi adat, csak az ÁKK 3 hónapos dkj-aukciójára lesz érdemes figyelni, bár ezek az értékesítések is egyre inkább csak a papírformát hozzák. A tengerentúlon viszont délután egy februári inflációs adat érkezik, amire kiemelten figyelhetnek a befektetők, elsősorban az euró-dollár árfolyamra lehet hatással. Amerikában egyébként már vasárnap átállították az órákat, így most szokás szerint minden egy órával előbb lesz a tengerentúlon, a tőzsdék is magyar idő szerint kilenckor zárnak.

Folytatódhat az erősödés a magyar tőzsdén - A Molra külön érdemes figyelni

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium