Esős napot zártak a tőzsdék Percről-percre

2018. május 18. 22:20    
nyomtatás
 
Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tozsde, a jelentosebb európai tozsdék irányadó indexei pedig ugyancsak veszítettek a közeli négyhavi csúcsot jelölo értékeikbol. A tengerentúlon egyedül a Dow Jones tudta minimális emelkedéssel befejezni a napot, de az egész hetet tekintve az is gyengült.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Csak a Dow maradt talpon pénteken Amerikában 2018.05.18 22:20

A Dow Jones ipari átlagmutató enyhe emelkedését leszámítva gyengültek a főbb egyesült államokbeli tőzsdeindexek pénteken.

tovább a cikkhez...

Megpihentek az európai tőzsdék a rekord után 2018.05.18 19:35

Valamivel lejjebb adtak a közel négyhavi csúcsot jelölő szintekről, és gyengüléssel zárták a hét utolsó kereskedési napját a főbb európai részvénypiacok. A kínai-amerikai kereskedelmi feszültségek hatására már eleve visszafogott általános hangultatot alapvetően óvatosabbá tette az olasz politikai helyzettel kapcsolatos bizonytalanság is.

A frankfurti DAX így 0,3 százalékkal 13 077 pontra süllyedt; a londoni FTSE 100 index 0,1 százalékkal 7778 pontig ereszkedett; míg a párizsi CAC 40 mutató hasonló mértékben 5614 pontig gyengült.

Az olasz FTSE MIB index 1,5 százalékot veszített értékéből pénteken, így az egész heti közel 3 százalékos mínusszal március eleje, az általános választások óta legrosszabb hetén van túl.

Az árfolyamukban jelentősebb elmozdulást produkáló papírok között a Glencore több mint 4 százalékot zuhant a kongói vesztegetési vádak hatására, az Ubisoft Entertainment viszont hasonlóan nagyot erősödött a vártnál jobb tavalyi eredmények hatására is. Az AstraZeneca részvényárfolyama ugyanakkor 2 százalékot veszített árfolyamából a vártnál gyengébb eredmények megjelenését követően.

Eséssel zárta a napot a magyar tőzsde 2018.05.18 18:01

Eséssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 14,5milliárd forintos forgalom és 767 pontos esés mellett 2 százalékkal került lejjebb pénteken, a blue chipek is estek, a Magyar Telekom 0,2, az OTP 1,8, a Mol pedig 1,9 százalékkal került lejjebb, míg a csütörtöki szárnyalás után különösen rossz napjuk volt a Richter részvényeinek, a gyógyszergyártó papírjai közel 4 százalékkal estek, miután az Európai Gyógyszerügynökség PRAC bizottsága közzétette ajánlásait, a Richter fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban.

Az irányt keresik a tengerentúli tőzsdék 2018.05.18 17:04

Nincs egyértelmű irány az amerikai tőzsdéken pénteken, a Dow stagnál, az S&P500 0,2, a Nasdaq pedig 0,3 százalékkal került lejjebb a hét utolsó napján, kiemelt makroadat hiányában a piaci szereplők az emelkedő állampapírhozamokra és az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokra figyeltek, miután Donald Trump csütörtöki kommentárja óvatosságra intette a befektetőket. Az amerikai elnök akkor úgy nyilatkozott, hogy a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások lehet, hogy nem lesznek gyümölcsözőek.

Tovább esik a Richter 2018.05.18 16:55

A pénteki piaczárás felé közeledve egyre nagyobb az esés a magyar tőzsdén, a BUX 12,2 milliárd forintos forgalom és 657 pontos esés mellett 1,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Magyar Telekom stagnál, az OTP 1, a Mol részvényei pedig 1,7 százalékkal kerültek lejjebb.

A Richter részvényei a tegnapi, 4 százalék feletti emelkedés után ma már 4,2 százalékkal kerültek lejjebb, miután az Európai Gyógyszerügynökség PRAC bizottsága ma tette közzé ajánlásait a gyógyszergyártó fontos készítményével az Esmyával kapcsolatban. A PRAC szerint az Esmya néhány hozzájárulhatott súlyos májkárosodás kialakulásához, és a készítménnyel kezelt betegek esetében a kockázatok minimalizálása érdekében a bizottság több ajánlást is közzétett, tehát a készítmény korlátozásokkal ugyan, de marad a piacon, a végső döntés pedig legkorábban június elején születhet majd meg.

10 500 2018.05.18 15:56

Korábban már többször felhívtuk a figyelmet arra, hogy ha az OTP árfolyama tovább esik, akkor a 10 500 forint körüli szintet érdemes figyelni, mert az korábban többször is támaszként és ellenállásként is szolgált, múlt héten is ott fogták meg az esést.

Mi történik? Tavaly május óta tartó emelkedő trend vonala tört idén május elején, azt még viszatesztelte az árfolyam, de onnan le is fordult, mégpedig nagy forgalommal. Az esésben szerepet játszik az is, hogy május 14-én MSCI átsúlyozásra került sor, és az OTP súlya változott az MSCI Hungary indexben, mivel az MSCI információnk szerint 85-ről 80 százalékra csökkentette az OTP free float faktorát. Ez azért fontos információ, mert sok külföldi alap az MSCI indexek alapján súlyoz, így ők most vélhetően csökkentik az OTP-kitettségüket. Bár az átsúlyozásra csak május 31-én kerül sor, sok nagybefektető már most elkezdhette az OTP-pozíciói leépítését, ők jellemzően nem várják meg az átsúlyozás napját, hamarabb lépnek, ezt láthattuk más hazai nagypapíroknál is korábbi átsúlyozások alkalmával. Egyes becslések szerint, ha az alapok az új súlyoknak megfelelő mértékben csökkentenék az OTP-kitettségüket, az akár 1,4 millió darabos eladással is járhat, ami nem kevés, hiszen idén eddig napi átlagban 453 ezer darab OTP-részvény forgott, vagyis több napi átlagforgalomról van szó.

A Richter húzza vissza a Buxot 2018.05.18 14:45

A jelentős, 4 százalékot meghaladó csütörtöki emelkedés után ma esnek a Richter részvényei, miután az Európai Gyógyszerügynökség PRAC bizottsága pénteken tette közzé ajánlásait a gyógyszergyártó fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban. A PRAC szerint az Esmya hozzájárulhatott néhány súlyos májkárosodás kialakulásához, és a készítménnyel kezelt betegek esetében a kockázatok minimalizálása érdekében a bizottság több ajánlást is közzétett, az Esmyával kapcsolatos végső, jogerős döntés azonban legkorábban június elején születhet meg. A Richter részvényei 2,5 százalékkal kerültek lejjebb péntek délután.

Esik a Richter 2018.05.18 13:55

Az Európai Gyógyszerügynökség PRAC bizottsága pénteken közzétette a Richter fontos készítményére, az Esmyára vonatkozó ajánlásait. A PRAC új intézkedéseket javasolt a ritka, de súlyos májkárosodással járó események kockázatainak csökkentésére az Esmyával kezelt betegeknél. Az Esmyával kapcsolatos végső döntés legkorábban június elején születhet majd meg. A Richter részvényei közel 1,9 százalékkal kerültek lejjebb péntek délután.

Megérkezett az ajánlás a Richter készítményével, az Esmyával kapcsolatban 2018.05.18 13:21

Kiemelt befektetői várakozások előzték meg a mai napot a Richternél, miután az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága ma tette közzé ajánlását a gyógyszergyártó fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban. Az ajánlás megszületett, amelynek értelében korlátozásokkal ugyan, de a piacon maradhat az Esmya, a készítménnyel kapcsolatos végső, jogerős döntés pedig legkorábban júniusban születhet majd meg.

tovább a cikkhez...

Az irányt keresi a magyar tőzsde 2018.05.18 12:01

Csütörtöki záróértékeik közelében jár az európai tőzsdék többsége, az olasz börze azonban ma is nagyot esett, az FTSE MIB az elmúlt napok belpolitikai bizonytalansága után 1,1 százalékkal került ma lejjebb. A magyar tőzsde sem tudott jelentősen elrugaszkodni tegnapi záróértékétől, a BUX 2,5 milliárd forintos forgalom és 45 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb.

Pénteken közel 18 százalékos emelkedésével az Őrmester részvényei teljesítenek a legjobban, a társaság részvényeit korábban felfüggesztette a Magyar Nemzeti Bank, majd szerdán újraindult a kereskedés a társaság papírjaival, ezt követően csütörtökön már 19 százalékkal kerültek feljebb az Őrmester részvényei. Az emelkedést egy kedvező hír is fűtötte, miután a társaság szerdán bejelentette, hogy a cég az árbevételének arányában igen jelentős, 107 millió forintos új megbízást nyert el.

A hazai blue chipek közül 0,8 százalékkal kerültek lejjebb a Richter papírjai pénteken, miután a gyógyszergyártó részvényei több mint 4 százalékot emelkedtek csütörtökön. A pénteki nap fontos a Richter számára, mivel az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága várhatóan ma teszi közzé állásfoglalását a társaság fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatban, a PRAC döntése pedig kiemelt befektetői érdeklődésre tart majd számot.

Fontos döntés előtt rángatják a Richtert 2018.05.18 09:45

A pénteki piacnyitást követő óvatos emelkedés után esik a magyar tőzsde, a BUX 104 pontos esés mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, az OTP stagnál, a Mol 0,3, a Magyar Telekom papírjai pedig 0,8 százalékkal kerültek feljebb. A Richter a tegnapi 4 százalék feletti szárnyalása után ma 2,2 százalékkal került lejjebb, a befektetők az Európai Gyógyszerügynökség bizottságának mai állásfoglalására várnak, a PRAC ülésén döntés születhetett a Richter fontos készítményéről, az Esmyáról.

Izgalmas nap előtt áll a Richter 2018.05.18 08:38

Mi történik a tőzsdéken?

  • Mérsékelt elmozdulás után minimális eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a vállalati hírek mellett a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokról érkező beszámolókra fókuszáltak. Az amerikai elnök kommentárja óvatosságra intette a befektetőket, miután Donald Trump szerint a Kínával folytatott kereskedelmi tárgyalások lehet, hogy nem lesznek gyümölcsözőek. A Dow végül 54 pontos esése mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 stagnált, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került lejjebb.

  • Csütörtökön tette közzé a gyorsjelentését a Wal-Mart, a társaság első negyedéves árbevétele 4,4 százalékkal 112,7 milliárd dollárra emelkedett, az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó eredmény 1,14 dollár lett, amely 2 centtel haladta meg az elemzői konszenzust. Az online értékesítések a bázisidőszakhoz képest 33 százalékkal emelkedtek, a befektetők mégsem fogadták jól a beszámolót, a Wal-Mart részvényei 1,9 százalékkal kerültek lejjebb.

  • Az ázsiai indexek többsége emelkedett a hét utolsó mapján, miután a piaci szereplők az USA és Kína közötti kereskedelmi tárgyalásokra figyeltek. A Nikkei 0,2 százalékkal került feljebb pénteken, a hongkongi tőzsde 0,2, a kínai részvényindex pedig 0,1 százalékkal került feljebb.

  • A csütörtöki kereskedés első felében látott mérsékelt emelkedés után délután elolvadtak a pluszok a magyar tőzsdén, a BUX végül 36 pontos esés mellett 0,1 százalékkal került lejjebb. Az OTP 0,4, a Magyar Telekom 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a Mol részvényei 1,9 százalékot estek. Jó napja volt ugyanakkor a Richternek, a gyógyszergyártó részvények 4,1 százalékkal emelkedtek, a befektetői fókusz középpontjában az Európai Gyógyszerüknökség (EMA) bizottságának közelgő pénteki állásfoglalása állhatott, amely ma teheti közzé a Richter fontos készítményével, az Esmyával kapcsolatos ajánlását.

  • A határidős DAX index 7 ponttal került feljebb péntek reggel, minimális esést, iránykeresést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint gyengült tegnap az euróval szemben, egy euróért 317,30 forintot kell fizetni péntek reggel, egy dollár 268,6 forintba kerül, míg egy svájci frankért 268,5 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken a Richterre figyelnek a piaci szereplők, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Farmakovigilanciai Kockázat Elemző Bizottsága (PRAC) előreláthatólag ma teszi közzé az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerek Bizottságának (CHMP) a társaság fontos készítményére, az Esmyára vonatkozó ajánlását.

  • A hét utolsó napján az MNB teszi közzé a nemzetközi tartalékok április végi összegét.

Izgalmas nap előtt áll a Richter

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Mérsékelt emelkedéssel zárták a csütörtöki kereskedést az európai tőzsdék, az olasz tőzsde az elmúlt napok bizonytalansága után azonban így is a legjobb teljesítmény nyújtotta 2018-ban az irányadó európai részvényindexek közül, az FTSE MIB 8,9 százalékkal került feljebb idén.

Izgalmas nap előtt áll a Richter

Gyorsjelentések a héten

A hét utolsó napján nem érkezik kiemelt gyorsjelentés.

Izgalmas nap előtt áll a Richter

Izgalmas nap előtt áll a Richter

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium