Előfizetői tartalom

Európában kezdődött, Amerikában folytatódott a tőzsdei örömködés

Portfolio
Az ázsiai óvatos hangulat nyomta rá a bélyegét a keddi kereskedés első óráira az európai tőzsdéken, a kontinens részvényindexei azonban felpattantak, miután az EKB-elnök újabb stimulust helyezett kilátásba. Mario Draghi monetáris lazítást meglebegtető beszéde után az európai tőzsdék egyértelműen emelkedésbe kapcsoltak. Amerikában már a nyitáskor érződött az optimista befektetői hangulat, amit Donald Trump bejelentése fokozott: az amerikai elnök a G20-as csúcson kínai kollégájával fog találkozni, reményt nyújtva ezzel a kereskedelmi háború enyhülésében bízóknak. Nap közben aztán már nem emelkedtek igazán a tőzsdeindexek, de a nyitás utáni nyereségüket megtartva 1-1,5%-os növekedéssel zártak.

Az irányadó európai részvényindexek eséssel vágtak neki a keddi kereskedésnek, azonban Mario Draghi nyilatkozata fordulatot hozott. Az Európai Központi Bank elnöke arra utalt, hogy az EKB következő monetáris politikai lépése lazítás lesz. Mario Draghi, azt ígérte, hogy a jegybank újra lazíthat a monetáris politikáján, amennyiben az infláció nem emelkedik a 2 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés