Ezeken a magyarországi településeken egészségtelen a levegő

2019. február 11. 11:39    
nyomtatás
 
Több hazai településen az elfogadható szint alá romlott a levegő minősége.


Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) mérései alapján a légszennyezettségi helyzet egyenesen veszélyesnek minősül Putnokon. Ez a levegőhigiénés index legsúlyosabb, negyedik fokozatát jelenti, amely már nem csak a légzőszervi betegségben szenvedők tüneteit súlyosbíthatja akár jelentősen, de az egészséges személyeknél is légzőszervi panaszokat okozhat az OKI szerint. Ilyen körülmények között nem csak a gyermekek, idősek, asztmában és egyéb légzőszervi, illetve keringési betegségben szenvedők számára ajánlott kerülniük a szabad levegőn történő tartózkodást, aktív testmozgást, de az egészséges embereknek is javasolt keveset tartózkodniuk a szabadban.

Miskolcon, Dunaújvárosban és Sajószentpéteren egészségtelen a levegő, ami a levegőhigiénés index skáláján a második legsúlyosabb légszennyezettségi helyzetet jelöli. Ennek hatására az érzékeny személyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhetnek, a betegek panaszai súlyosbodhatnak. Nem csak számukra, de a gyerekeknek és időseknek is célszerű kerülniük a szabadban történő tartózkodást, aktív testmozgást.

További számos településen kifogásolt a levegőminőség, így Budapesten, Pécsen, Székesfehérváron, Szombathelyen, Vácon, Egerben, Várpalotán, Kazincbarcikán, Hernádszurdokon és Salgótarjánban is. Ez a levegőhigiénés index skáláján a harmadik legsúlyosabb légszennyezettségi helyzetet jelöli. De még ebben az esetben is, a keringési, légzőszervi betegségben szenvedők, főleg időskorúak, a légszennyezettségre érzékeny személyek esetében köhögés, enyhe légzési tünetek léphetnek fel, illetve a légzőszervi betegségben szenvedők panaszai kis mértékben erősödhetnek. Az OKI az érzékeny és beteg embereknek azt tanácsolja, lehetőleg kevesebbet tartózkodjanak a szabadban és kerüljék a megerőltető testmozgást.

A mérések alapján minden érintett településen ismét a kisméretű részecske (PM10) a domináns légszennyező anyag.

Ezeken a magyarországi településeken egészségtelen a levegő

OKI
Nagyobb, interaktív térképért katt!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium