Felárral sújtja majd a brit vásárlóit a Starbucks

2018. július 11. 14:55    
nyomtatás
 
A Starbucks hamarosan az összes brit kávézójában 5 penny-s felárat számít majd fel a papírpoharai után, a társaság háromhónapos londoni tesztperiódus után július 26-tól vezeti majd be a papírpohár-felárat, írja a társaság közleményére hivatkozva a CNBC.

Kereskedés Starbucks-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Starbucks hamarosan az összes brit kávézójában 5 penny-s felárat számít majd fel a papírpoharai után, a társaság háromhónapos londoni tesztperiódus után július 26-tól vezeti majd be a papírpohár-felárat, írja a társaság közleményére hivatkozva a CNBC.

A londoni tesztüzem alatt a társaság a Hubbub környezetvédelmi alapítvánnyal közösen kísérte figyelemmel a fogyasztói magatartás változásait, a Hubbub elemzése szerint a vásárlók 5,8 százaléka érkezett a kávézókba saját bögrével, szemben a londoni papírpohár-felár tesztet megelőző időszak 2,2 százalékos arányával. A Starbucks jelenleg 25 penny-s kedvezményben részesíti azon vásárlóit, akik italaikat újrahasznosítható pohárba kérik.

A teszt bíztató eredményekkel zárult, miután a Starbucks vásárlói és alkalmazottai is pozitívan reagáltak a lépésre, ezért a társaság úgy döntött, hogy a Starbucks minden brit kávézójában bevezeti majd a papírpoharakat terhelő, 5 penny-s felárat. A cég mindemellett munkavállalói képzésekkel és a kávézókban megjelenített kommunikációs elemekkel is ösztönözni szeretné a papírpoharak visszaszorítását.

A Starbucks nemrég bejelentett tervei szerint a társaság 2020-ig minden egységében felhagy majd az egyszerhasználatos műanyag szívószálak alkalmazásával, csatlakozva azon cégek egyre bővülő táborához, amelyek csökkenteni kívánják a műanyagok használatát. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a McDonald's a brit és az ír éttermeiben szeptembertől papírra cseréli le a műanyag szívószálakat.

(CNBC)
Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium