Felpattant a magyar tőzsde  Percről-percre

2019. február 12. 17:21    
nyomtatás
 
A hét második napján feljebb kerültek az ázsiai tőzsdék, az irányadó európai részvényindexek is emelkednek kedden, a piaci szereplők az újabb amerikai kormányzati leállás elkerülésének örültek, míg a hangulatot az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásait is pozitív várakozások övező pozitív várakozások is javítani tudták, mindemellett a tengerentúli tőzsdék is erősödnek. A magyar tőzsde felpattant kedden, a BUX 1,8 százalékos erősödéssel zárta a napot, míg a blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde 2019.02.12 17:21

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 719 pontos plusz mellett 1,8 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkedtek. Az OTP 1,7 százalékos erősödést követően 11 590 forinton zárt, míg a Richter 1,9 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5650 forinton búcsúztak a hét második napjától. A blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban, az olajcég részvényei 2,6 százalékos erősödés után 3238 forinton zártak. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég papírjai 0,9 százalékkal kerültek lejjebb, a Magyar Telekom 463 forinton zárt.

Jókora Mol- és Richter-részvénypakett cserél gazdát - Mivel járhat a változás? 2019.02.12 17:03

Egyelőre várhatóan nem módosul a Mol és a Richter osztalékpolitikája annak hatására, hogy az állam a Corvinus Egyetem fenntartására létrehozott alapítvány részére 10-10 százalékos tulajdonrészt ad át a Mol-ban és a Richterben fennálló részesedéséből, a későbbiekben azonban elképzelhetők módosulások. Az alapítvány számára átadott állami részvény-csomaggal kapcsolatban a Mol és a Richter mellett elemzőket is megkérdeztünk arról, hogy a döntés hozhat-e változást a társaságoknál.

tovább a cikkhez...

Felpattant a Mol 2019.02.12 16:38

Az európai és a tengerentúli részvénypiacokon uralkodó kedvező hangulat a magyar tőzsdét is magával ragadta, a BUX 648 pontos plusz mellett 1,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek a Magyar Telekom kivételével emelkednek. Az OTP 1,4 százalékos erősödése mellett a Richter 2 százalékkal került feljebb. 2,2 százalékos erősödével a Mol teljesít a legjobban, az olajcég részvényei a keddi emelkedésükkel ismét a 3200 forintos szint fölé kerültek vissza.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2019.02.12 15:34

Erősödéssel indul a hét második napja a tengerentúli tőzsdéken, miután a befektetők kedvezően fogadták a hírt, amely szerint a kongresszusban sikerült ideiglenes megállapodásra jutnia a feleknek, ezáltal elkerülhetővé válik az amerikai kormányzat ismételt leállása. A befektetők mindemellett optimisták az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásai előtt, amelynek következő fordulójára Pekingben kerül majd sor, február 14-én és 15-én. A piaci szereplők egy része abban bízik, hogy a feleknek sikerül megállapodniuk március 1. előtt, mivel ekkor a 200 milliárd dollár értékű kínai termékre kirótt vám mértéke 10 százalékról 25 százalékra emelkedik. A tengerentúli piacnyitás után az amerikai tőzsdék emelkednek, a Nasdaq és az S&P500 egyaránt 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,8 százalékot erősödött.

Száguld az olajár, nagyot esett a termelés 2019.02.12 15:29

Megugrott az olaj ára kedden délután, miután a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) közölte, januárban napi 797 ezer hordóval csökkentette kitermelését.

tovább a cikkhez...

Szárnyal a Michelin árfolyama 2019.02.12 15:21

Kedden tette közzé legfrissebb számait a Michelin, a francia gumigyártó a tavalyi üzleti évére vonatkozóan a Reuters elemzői konszenzusánál magasabb árbevételről és üzemi eredményről számolt be, míg a társaság pozitív várakozásokat fogalmazott meg, a Michelin szerint az üzemi eredmény tovább nőhet idén, a társaság főbb piacain irányadó kihívások ellenére is. A Michelin gyorsjelentését kedvezően fogadták a befektetők, a társaság részvényei 12 százalékkal kerültek ma feljebb.

Felpattant a BUX 2019.02.12 14:08

A keddi kereskedés második felére ráfordulva a régiós részvényindexek is emelkednek, a varsói WIG 0,3 százalékos erősödése mellett a bécsi börze és a prágai tőzsde egyaránt 1 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde is emelkedik, a BUX 4,3 milliárd forintos forgalom és 367 pontos plusz mellett 0,9 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül emelkednek. A BUX komponensei közül 3,5 százalékos emelkedésével az Opus részvényei teljesítenek a legjobban.

Erősödnek az európai részvénypiacok 2019.02.12 11:48

Emelkednek az európai tőzsdék kedden, a részvénypiaci hangulatot az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos optimizmus fűti, míg a piaci szereplők mindemellett kedvezően fogadták azon beszámolókat is, amelyek szerint a tengerentúli politikusok megállapodtak és sikerül elkerülni az amerikai kormányzat újabb leállást. Az irányadó európai részvényindexek közül 1,1 százalékos erősödésével a DAX index teljesít a legjobban.

Emelkedéssel indul a keddi kereskedés a magyar tőzsdén 2019.02.12 09:17

Emelkedéssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 153 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül erősödnek a keddi piacnyitás után. A Magyar Telekom és a Richter árfolyama egyaránt 0,1 százalékkal került feljebb, a Mol 0,3 százalékos erősödése mellett az OTP árfolyama 0,7 százalékkal került feljebb.

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.02.12 09:10

Mi történik a tőzsdéken?

  • Erősödéssel indult a hét első napja a tengerentúli tőzsdéken, a kereskedés második felére az indexek pénteki záróértékeik alá süllyedtek vissza, a hétfői piaczárás felé közeledve azonban ismét felfelé kapaszkodtak az amerikai részvényindexek, miután a piaci szereplők az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaira fókuszáltak. A tengerentúli tőzsdék vegyesen zárták a hétfői kereskedést, a Dow végül 53 pontos esés mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékos emelkedéssel zárta a hét első napját, míg a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a hétfői napot.

  • Ázsiában emelkednek a tőzsdék ma reggel, a piaci szereplők abban bíztak, hogy az Egyesült Államoknak és Kínának sikerül előrelépést elérnie a két ország kereskedelmi tárgyalásainak következő fordulójában, míg olyan beszámolók is napvilágot láttak, amely szerint Donald Trump hamarosan találkozhat a kínai elnökkel. A befektetők mindemellett kedvezően fogadták azt a hírt, amely szerint az amerikai politikusok előzetes megállapodásra jutottak a határvédelem finanszírozásának kérdésében, ezáltal elkerülhetővé válna az amerikai kormányzat újabb leállása. A Nikkei 2,6 százalékos erősödése mellett a Hang Seng 0,1 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is kedvező hangulatban telt a keddi kereskedés, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde stagnál.

  • Emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést a BUX, a hazai részvényindex 65 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,2 százalékos emelkedés után 11 400 forinton zárt, míg a Mol 0,1 százalékos esést követően 3156 forinton zárt. A Richter 0,4 százalékos esést követően 5545 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,5 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 467 forinton fejezték be a hét első napját.

  • A határidős DAX index 91 ponttal került feljebb kedd reggel, 0,8 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödik az euróval szemben kedd reggel, egy euróért 319,71 forintot kell fizetni, míg egy dollár 283,33 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Kedden Japánból a januári gépipari rendelésállományi adatsorát teszi közzé

  • A hét második napján a KSH a januári inflációs statisztikájára figyelnek a piaci szereplők.

  • Az ÁKK 3 hónapos kincstárjegy aukciót tart.

  • Az Egyesült Királyságból Mark Carney jegybankelnök londoni nyilatkozatára fókuszálnak majd a befektetők.

Emelkednek az európai tőzsdék

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Felemásam zárták a hétfői kereskedést az irányadó európai részvényindexek, a kontinens börzéinek elmúlt egy év folyamán nyújtott teljesítménye is vegyes, a DAX az elmúlt egy évben 9 százalékkal került lejjebb.

Emelkednek az európai tőzsdék

Gyorsjelentések a héten

Kedden teszi közzé beszámolóját többek között a Kering és a Thyssenkrupp is.

Emelkednek az európai tőzsdék

Emelkednek az európai tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium