Felügyeleti bírságot szabott ki az Őrmesterre az MNB

2019. május 16. 11:05    
nyomtatás
 
Az Őrmester mai bejelentése szerint a társaságot, mint kibocsátót a Magyar Nemzeti Bank 150 000 forintos felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az Őrmester ma bejelentette, hogy a társaságot, mint kibocsátót a Magyar Nemzeti Bank április 24-én hozott határozata alapján 150 000 forintos felügyeleti bírság megfizetésére kötelezi. Az indoklás szerint az MNB a kibocsátó felett gyakorolt folyamatos felügyelet keretében észlelte, hogy a kibocsátó az MNB által működtetett, hivatalosan kijelölt információtárolási rendszerben (kozzetetelek.mnb.hu) 2019. április 2. napján 16:36 perckor K63239/2019 közzétételi számon tette közzé a - rendszeres tájékoztatási kötelezettség körébe tartozó - 2019. április 2. napjára vonatkozó, a Kibocsátó részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát (Havi jelentés).

A tőkepiaci törvény vonatkozó bekezdése szerint a kibocsátó minden naptári hónap utolsó napjára vonatkozóan köteles közzétenni a részvényeihez kapcsolódó szavazati jogok számát sorozatonként, a saját részvény állományok feltüntetésével, és az alaptőke nagyságát haladéktalanul, de legkésőbb a következő munkanapon. Az MNB megállapította: azzal, hogy a kibocsátó 2019. április 1. napjáig nem tette közzé a 2019. március 31. napjára vonatkozó Havi jelentését, megsértette a tőkepiaci törvény vonatkozó bekezdéseiben foglalt, rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályokat.

Az Őrmester árfolyama 4 százalékos emelkedéssel zárta a szerdai kereskedést, a társaság részvényei ehhez képest nem mutattak elmozdulást csütörtök délelőtt.

Felügyeleti bírságot szabott ki az Őrmesterre az MNB(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium