Előfizetői tartalom

Nagyon rákaptak a szélenergiára a cégek Európában

Portfolio
Az egyre jobban a fenntartható energiaforrások felé forduló, szén-dioxid-kibocsátásukat is csökkenteni igyekvő európai vállalatok tavaly rekord nagyságú, összesen 1,5 GW szélenergia-termelő kapacitásra kötöttek úgynevezett hosszú távú kapacitáslekötési szerződést (PPA) az egy évvel korábbi 1,3 gigawattot követően - számolt be a WindEurope alapján a Reuters.

A teljes szélenergia vásárlására vonatkozó PPA-állomány Európában elérte az 5 gigawattot, ami csaknem eléri Dánia beépített szélenergia-termelő kapacitását. A legnagyobb szélenergia-vásárló vállalatok 2018-ban Európában a Norsk Hydro és az Alcoa alumíniumipari cégek voltak, amelyek norvégiai és svédországi szélfarmokról biztosították hosszú távú áramellátásukat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés