Előfizetői tartalom

Veszélyes lehet kimenni a szabadba, figyelmeztet a Közegészségügyi Intézet

Portfolio
Számos magyarországi településen kifogásolt, több településen egészségtelen, Nyíregyházán pedig veszélyes a levegőminőség az Országos Közegészségügyi Intézet adatai alapján. A problémát a legtöbb településen a kisméretű részecske (PM10) okozza, amely jelentős részben a szilárd tüzelőanyaggal, például fával és hulladékokkal történő lakossági fűtésből származik. Hosszabb távon a lakossági fűtéskorszerűsítési programok hozhatnának javulást, ezek azonban a jelentős lakossági igényhez mérten csak korlátozottan állnak rendelkezésre.

A levegő minősége több településen romlott, ezért kedd délután öt városban - Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Putnokon és Vácon - ismét egészségtelennek minősítették a levegőt a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt. A helyzet szerda délelőttre annyiban módosult, hogy Kecskeméten és Vácon javult, így már "csak" kifogásolt, a légmozgás ellenére Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés