Fizetni kell majd az Aldiban a műanyag zacskókért

2019. június 11. 21:44  english version   
nyomtatás
 
Az Aldi bejelentette, hogy németországi üzleteiben ezentúl 1 eurócentet kell majd fizetni a műanyag zacskókért, idén nyártól pedig bioműanyagból készült zacskókat használnak majd az üzletekben.

Kereskedés Tesco-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A német diszkontlánc úttörő szerepet töltene be a műanyag csomagolások használatának csökkentésében, és azt reméli, hogy a versenytársak is követik a példáját.

A környezetvédelmi szervezetek kritizálták az Aldi lépését, és arra hívták fel a figyelmet, hogy az egy centes ár túlságosan alacsony ahhoz, hogy rákényszerítse a fogyasztókat arra, hogy lényegesen kevesebb zacskót használjanak, ráadásul a bioműanyagok megítélése sem egyértelmű, hiszen azok lebomlásához is sok időre van szükség. A Greenpeace szóvivője szerint nem a zacskókra kellene adót kivetni, hanem a nem csomagolt árukra kellene kedvezményt adni.

Az elmúlt években jelentősen csökkent Németországban a műanyag zacskók használata, de tavaly még így is közel 3 milliárd darab, jellemzően egyszer használatos zacskót használtak a vásárlók.

(Süddeutsche Zeitung)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Mit jelez a magyar gazdaságnak az Intrum indexe? (x)

Magas GDP-növekedést vetít előre az Intrum Fizetőképességi Index. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium