Fontos szint alá került a Richter, de az OTP is tartogathat még meglepetéseket

2019. augusztus 11. 19:01    
nyomtatás
 
A négy hazai blue chip gyorsjelentése után is mozgalmas napok jöhetnek a magyar tőzsdén. A Richter a múlt héten fontos támasz alá került, míg az OTP nagy emelkedéssel zárta a hetet, azonban nem kizárt, hogy az előttünk álló héten a Mol is emelkedéssel próbálkozik meg. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, hogy mire érdemes majd figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

OTP


Az OTP július elején kezdődő erőteljes felpattanása az elmúlt hetekben kifulladt, és a részvény lefelé vette az irányt. A negatív korrekció után azonban a hét elején pozitív fordulat következett, az árfolyam emelkedése pedig a pénteki, vártnál kedvezőbb gyorsjelentés után is folytatódott. Felfelé amennyiben az emelkedés folytatódik, a 12 830 forintnál található július lokális csúcs leküzdése után az áprilisi, történelmi csúcsa közelébe érkezhetne meg az OTP. Lefelé a 12 484 forintnál található 23,6 százalékos Fibonacci szint alatt a 20 napos mozgóátlag jelent majd támaszt, 12 406 forintnál.

Fontos szint alá került a Richter, de az OTP is tartogathat még meglepetéseket


Mol


A Mol az elmúlt hónapok folyamán egyre alacsonyabb csúcspontokat és alacsonyabb mélypontokat hagyott a grafikonon, azonban a lejtmenet a hét elején egyelőre elakadt a júliusi lokális mélypont közelében, és az árfolyam ismét emelkedéssel próbálkozott meg. Amennyiben az emelkedés folytatódik, felfelé a 3019 forintnál található 20 napos mozgóátlag tesztelése következhet, amelyet leküzdve ismét a 3 060 forintos szint áll majd a további emelkedés útjában. A jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a júliusi, a 2 932 forintál található lokális mélypont alatt a csökkenő csatorna alsó trendvonala jelentheti majd a következő támaszt 2 860 forint közelében.

Fontos szint alá került a Richter, de az OTP is tartogathat még meglepetéseket


Richter


Az elmúlt hónapok folyamán a Richter az 5 000 és az 5 300 forintos sávban oldalazott, csütörtökön azonban a részvény az 5 000 forintos támasz alá került, majd pénteken további esés következett. Amennyiben a lejtmenet folytatódik, a következő támaszt 4 800 forint közelében találjuk, ami az elmúlt években többször jelentett már támaszt és ellenállást is a Richter számára, míg alatta a részvény 2018. júliusának 4 468 forintos mélypontja felé vehetné az irányt.

Fontos szint alá került a Richter, de az OTP is tartogathat még meglepetéseket


Magyar Telekom


A Magyar Telekom május vége óta tartó emelkedése július végén kifulladt, az árfolyam lefordult és részvény a rövid távú emelkedő trendvonal alá került. Amennyiben az esés folytatódik, a papír a május végi lokális mélypontot vehetné célba, 406 forintnál. Felfelé, a 431 forintál található 20 napos mozgóátlag felett nyílhatna meg a további emelkedés lehetősége a Magyar Telekom számára.

Fontos szint alá került a Richter, de az OTP is tartogathat még meglepetéseketCímlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium