Előfizetői tartalom

Gyakorlatilag az összes Facebook-felhasználó adataihoz hozzáférhettek

Portfolio
A korábban becsült 50 millió helyett 87 millió felhasználó adataihoz férhetett hozzá a Cambridge Analytica - ismerte el a Facebook. Mark Zuckerberg hozzátette, hogy a 2 milliárd felhasználó többségének publikus adataihoz hozzájuthattak illetéktelenek anélkül, hogy konkrét jóváhagyást kaptak volna a felhasználótól. A cégvezető egyúttal felhívta a figyelmet az adatok sebezhetőségére és közölte, hogy felelős a történtekért.

Mike Schroepfer, a Facebook technológiai vezetője közölte, hogy folyamatosan tájékoztatják a felhasználókat arról, hogy milyen változásokat tesznek az adatvédelem érdekében és korlátozzák a külsős alkalmazások hozzáférését. Az alapján az aktivitás alapján,amit látunk, arra következtetünk, hogy a Facebookon regisztrált felhasználók publikus adatainak többségéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés