"Gyakorlatilag semmit sem ér" - Kiosztották a brit utazási irodát

2019. május 17. 16:57    
nyomtatás
 
A jelenlegi helyzetben gyakorlatilag értéktelenek a Thomas Cokk utazási iroda részvényei - állapította meg a Citigroup elemzője. A papírok az elmúlt egy évben értékük 90 százalékát elveszítették, vagyis a jelek szerint a piac is osztja a rémisztő véleményt.


Az eddigi 28 pennyről nullára vágta vissza a Thomas Cook célárát a Citi elemzője. A szakember szerint a társaság eredménykilátásai rosszabbak az eddig gondoltnál, és ugyan az eszközei még mindig 738 millió fontot érnek, ezt teljesen ellensúlyozza adósságállománya.

A részvények árfolyama csak pénteken 40 százalékot zuhant azt követően, hogy már az első negyedéves eredmények bejelentésekor is esett 15 százalékot. A Thomas Cook menedzsmentje ugyanis elismerte: újabb nehéz nyári szezon elé néznek, a tulajdonosok esetleges mentő hitele pedig attól függ, el tudják-e adni a légitársaságukat. Egy év alatt már értékének 90 százalékát elbukta a részvény.

A Citi szerint a mostani beismerés a nehézségekről csak rontja majd a cég helyzetét, hiszen az ügyfelek kétszer meggondolják, hogy foglaljanak-e náluk és a partner szállodák is szigoríthatnak a fizetési feltételeken.

(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium