Előfizetői tartalom

Hatalmas cégbirodalmakat építenek Mészárosék

Egyre nagyobbra nő a két tőzsdei kisgömböc, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum és Opus, nem könnyű követni, mi mindenben szereztek már részesedést, a cégháló napról napra változik. De vajon van-e megállás, vagy mindent be akarnak kebelezni? Valójában mennyit érhetnek ezek a cégek? És egyáltalán, miért a tőzsde nyilvánossága előtt építenek vállalatbirodalmat? Jászai Gellérttel, a Konzum elnök-vezérigazgatójával beszélgettünk.

Update: a Konzum befektetői prezentációt tett közzé, ami itt érhető el. A Konzummal és az Opus-szal kapcsolatban mindenkit három dolog érdekel. Mennyit érnek? Mit vesznek még? Miért a tőzsdén keresztül csinálják ezt az egészet? Melyik kérdéssel kezdjük? Haladhatunk sorban. Olyan gyorsan változik a csoport céghálója, hogy van, hogy naponta újra kell rajzolni. Ön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés