Hatalmasat esett az OTP Percről-percre

2018. augusztus 10. 17:27    
nyomtatás
 
Estek az európai részvényindexek pénteken, a befektetőket a geopolitikai feszültség aggasztja, a piaci szereplők a Törökországgal kapcsolatos fejleményekre koncentrálnak, míg a hazai befektetők az OTP-re fókuszáltak, amelynek részvényei a rekordprofitot hozó második negyedéves gyorsjelentésre ellenére nagyot estek, miután pénteken büntették a bankpapírokat a befektetők.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Csúnya lett a vége, hatalmasat esett az OTP 2018.08.10 17:27

A török árfolyamválság és a krízis eszkalálódásával kapcsolatos aggodalmak nyomás alá helyezték az európai tőzsdéket pénteken, a hazai börze is nagyot esett, a BUX 674 pontos esés mellett 1,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom volt képes emelkedni, a telekomcég papírjai 0,5 százalékkal kerültek feljebb, a Mol mindemellett 0,1, míg a Richter 1 százalékkal került lejjebb. A nap vesztese az OTP volt, a bankpapír jelentős, 4,2 százalékos eséssel zárta a pénteki kereskedést, annak ellenére is, hogy a társaság rekordprofitról számolt be a második negyedéves gyorsjelentésében.

Csak átmeneti a nyugalom az olaj piacán? 2018.08.10 17:24

Drágul az olaj péntek délután, miután a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) új jelentése arra figyelmeztetett, piaci zavarokat okozhat az Irán kőolaj- és földgáziparát sújtó amerikai szankciók bevezetése.

tovább a cikkhez...

Öntik az európai bankpapírokat, hatalmasat esett az OTP 2018.08.10 16:10

A török árfolyamválság közepette hatalmasat esett a török tőzsdeindex, az isztambuli börze 8,5 százalékot esett, míg a jelentős zuhanás miatt több részvény kereskedését is felfüggesztették, miután azok elérték a maximálisan engedélyezett napi limitjüket.

Az európai tőzsdék is esnek, a befektetők büntetik a török kitettséggel rendelkező pénzintézetek papírjait, miután a Financial Times arról írt, hogy az EKB bankfelügyeleti szárnya aggódik a török líra igen jelentős idei gyengülése miatt és ezzel összefüggésben az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt. A szóban forgó pénzintézetek papírjai kivétel nélkül nagyot estek pénteken, a BBVA 5,4, a BNP Paribas 4,2 míg az UniCredit részvényei 5,6 százalékkal kerültek lejjebb.

A pénteki kereskedésben a befektetők büntetik a bankszektor részvényeit, a DAX index komponensei közül a Deutsche Bank és a Commerzbank részvényei teljesítenek a legrosszabbul, előbbi 5,3, míg utóbbi 4,5 százalékkal került ma lejjebb.

A BUX index is nagyot esett pénteken, a hazai részvényindex 910 pontos esés mellett 2,4 százalékkal került lejjebb, míg az OTP a vártnál kedvezőbb második negyedéves gyorsjelentése ellenére is hatalmasat esett, a bankpapír 5 százalékkal került ma lejjebb.

Tovább esik a BUX, zuhan az OTP 2018.08.10 15:40

Tovább esnek az európai tőzsdék, miután a pénteki kereskedés negatív hangulatát tovább rontotta az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében a Törökországra kivetett acél- és alumíniumvámok megduplázását jelentette be, amit Donald Trump a líra dollárral szembeni jelentős leértékelődésével indokolt. Trump abszurd indoklásából az olvasható ki, hogy az elnök szerint a törökök szándékosan értékelik le devizájukat, hogy ezzel magukat versenyelőnybe juttatva kerüljék meg az amerikai vámokat.

A DAX index 244 pontos esés mellett 1,9 százalékkal került lejjebb, a CAC40 1,5, az olasz börze pedig 2,4 százalékkal kerül lejjebb. A török helyzettel kapcsolatos feszültség a magyar tőzsdére is rányomja bélyegét, a BUX index 4,7 milliárd forintos forgalom és 720 pontos esés mellett közel 2 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Magyar Telekom stagnál, a Mol 1,5, a Richter pedig 1 százalékkal kerül ma lejjebb. Az OTP mindemellett 3,3 százalékos zuhanás mellett egészen 10 330 forintig esett, miután a befektetők büntetik a bankpapírokat a hét utolsó napján. Az OTP annak ellenére esett ma nagyot, hogy a társaság a hajnalban publikált második negyedéves beszámolójában rekordprofittal lepte meg a piaci szereplőket.

Esnek az európai tőzsdék és a BUX sem kivétel 2018.08.10 13:53

Továbbra is az eladók diktálják az ütemet az európai börzéken, miután a törökországi helyzet és a történelmi mélypontra zuhanó líra hatására a befektetők fedezékbe vonultak a hét utolsó napján. Az általános részvénypiaci kockázatkerülés közepette esnek az európai tőzsdék, a DAX index 208 pontos esés mellett 1,6 százalékkal került lejjebb, a CAC40 1,1, az olasz tőzsde pedig 1,8 százalékkal került ma lejjebb.

A piaci szereplők büntetik a bankszektor papírjait, miután a Financial Times arról írt, hogy az Európai Központi Bank bankfelügyeleti szárnya aggódik a török líra igen jelentős idei gyengülése miatt és ezzel összefüggésben az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt. A szóban forgó pénzintézetek papírjai kivétel nélkül nagyot estek pénteken, a BBVA 4,2, a BNP Paribas 3,6, míg az UniCredit részvényei 3,3 százalékkal kerültek lejjebb.

A hazai részvényindex sem tudta függetleníteni magát az általános negatív hangulattól, a BUX index 3,2 milliárd forintos forgalom és 444 pontos mínusz mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom közel 0,3, a Richter közel 1, a Mol pedig 1,3 százalékkal került lejjebb. Az OTP mindemellett 1,6 százalékkal került lejjebb, annak ellenére is, hogy a társaság ma hajnalban közzétett gyorsjelentésében rekordprofitról számolt be.

Továbbra is vételre ajánlja a Waberer's-t a Renaissance Capital 2018.08.10 13:07

A Waberer's kedden publikálta második negyedéves gyorsjelentését, amelyet követően a társaságot követő a Renaissance Capital elemzői értékelték a cég legfrissebb számait. A Renaissance Capital elemzői a korábbi 6664 forintról 4667 forintra módosították az idei évre vonatkozó célárat, a Waberer's részvényeire vonatkozó vételi ajánlás fenntartása mellett. A 4667 forintos elemzői célárfolyam 66,6 százalékos felértékelődési potenciált jelent a csütörtöki záróárhoz képest.

tovább a cikkhez...

Egy lépéssel közelebb a SET Group egy akvizícióhoz 2018.08.10 11:37

A SET Group leányvállalata, a SET Goodwill and Enterprise Management kft. 2018. augusztus 3. napján vételi ajánlatot tett a Farmer-mix Takarmánygyártó-Szolgáltató és Forgalmazó kft. többségi irányítást biztosító üzletrészeinek megvásárlására. A tulajdonosok a vételi ajánlatot elfogadták.

tovább a cikkhez...

Az eladók ragadták magukhoz az irányítást az európai börzéken is 2018.08.10 11:00

Az eladók ragadták magukhoz az irányítást a hét utolsó napján, a kontinens részvénypiacain a kockázatkerülés dominál, a hangulatra a geopolitikai aggodalmak vetették vissza pénteken, miután az USA és Oroszország közötti szankciós csörte mellett a piaci szereplők a török helyzet legfrissebb fejleményeire fókuszáltak. A török-amerikai viszony feszültté vált, miután a hírek szerint eredménytelenül tért vissza Ankarába Washingtonból az a török tárgyalódelegáció, amely a két ország közötti feszültséget próbálta volna megelsimítani, illetve a készülő amerikai szankciókat igyekezett volna enyhíteni. A török líra ma reggel új történelmi mélypontra bukott a dollárral szemben, míg a török tőzsde 0,8 százalékkal került lejjebb.

Az európai tőzsdék is esnek, a CAC40 1, a milánói tőzsde 1,3 százalékkal került lejjebb, a DAX pedig 166 pontos mínusz mellett 1,3 százalékkal került lejjebb. A befektetők büntetik a bankrészvényeket, miután a Financial Times arról írt, hogy az EKB bankfelügyeleti szárnya aggódik ki a török líra idei zuhanásával összhangban az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt. Az erősen negatív piaci hangulat közepette a BNP Paribas 3,5, az UniCredit 3,2, míg a BBVA papírjai 3,7 százalékkal kerültek ma lejjebb, a spanyol pénzintézet esetében mindez közel 21 hónapos mélypontot jelent.

Tovább esik az OTP 2018.08.10 09:58

Az európai börzék esnek pénteken, miután a kereskedelmi háborús félelmek, valamint az USA és Oroszország szankciókkal kapcsolatos csörtéje után a befektetők a Törökországgal kapcsolatos helyzet miatt aggódnak, miután a Financial Times arról írt, hogy az EKB bankfelügyeleti szárnya aggódik a török líra idei drasztikus gyengülésével összhangban az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt.

Ezzel párhuzamosan egyre nagyobb a mínusz a magyar tőzsdén is, a BUX index 572 pontos mínusz mellett 1,5 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül az OTP teljesít a leggyengébben, a bankpapír 2,3 százalékkal került lejjebb ma, annak ellenére is, hogy az OTP a várakozásokat felülteljesítő második negyedéves beszámolójában rekordprofittal örvendeztette meg a befektetőket, azonban a török helyzettel kapcsolatos félelmek miatt a bankrészvények alulteljesítettek pénteken. A Mol mindemellett 1,4, a Richter pedig 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom stagnál.

Nem tett le az OTP további bankvásárlásokról 2018.08.10 09:37

Sajtótájékoztatót tartott az OTP a ma hajnalban közzétett gyorsjelentést követően, Bencsik László beszélt a bank eredményeiről.

tovább a cikkhez...

Esnek az európai tőzsdék, büntetik a bankpapírokat 2018.08.10 09:33

Az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusa mellett a piaci szereplők az USA által Oroszországgal szemben meghozott szankciók hatásai miatt aggódtak, a pénteki piacnyitást követően a kockázatkerülés dominál, miután a török líra újabb és újabb történelmi csúcsokra bukott a dollárral szemben. Az európai börzéken az eladók ragadták magukhoz az irányítást, a francia CAC40 és a spanyol IBEX 0,9, százalékos eséssel indította a napot, míg a milánói tőzsde 1,1 százalékkal kerültek lejjebb, a DAX index pedig 0,9 százalékkal került lejjebb.

A német tőzsdeindex komponensei közül a bankrészvények teljesítenek a leggyengébben, a Deutsche Bank 3,2, míg a Commerzbank 1,9 százalékkal került lejjebb, miután a Financial Times cikke után a befektetők büntették a bankpapírokat, miután a lap szerint az EKB bankfelügyeleti szárnya aggódik a török líra idei drasztikus gyengülésével összhangban az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt.

Elromlott a hangulat, eséssel indul a nap a magyar tőzsdén 2018.08.10 09:15

Eséssel indul a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a hangulatra a geopolitikai feszültség nyomja rá bélyegét, miután az USA által Oroszországgal szemben bejelentett szankciói után a befektetők a Törökországgal kapcsolatos hírfolyamra fókuszálnak, a török líra ma reggel új történelmi mélypontra gyengült a dollárral szemben, míg az Európai Központi Bank bankfelügyeleti szárnya aggodalmát fejezte ki a török líra idei drasztikus gyengülésével összhangban az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt.

A negatív hangulatban a BUX index 267 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a hazai blue chipek kivétel nélkül esnek, a Magyar Telekom és a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,4 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,5 százalékkal került lejjebb, annak ellenére, hogy bank ma hajnalban közzétett második negyedéves gyorsjelentésében rekordprofitról számolt be.

Nagyot bukhatnak a nyugati bankok Törökországban, aggódni kezdett az EKB 2018.08.10 08:47

Aggódni kezdett az Európai Központi Bank bankfelügyeleti szárnya az olasz UniCredit, a francia BNP Paribas és a spanyol BBVA törökországi kitettsége miatt. Egyelőre nem tartják kritikusnak, de monitorozzák a helyzetet - írja a Financial Times. A spanyol bankok 83,3 milliárd dollárros, a francia bankok 38,4 milliárd dolláros, az olasz bankok pedig 17 milliárd dolláros kitettséggel rendelkeznek Törökországban, ezek nagy része török állampapír.

tovább a cikkhez...

Folytatódhat az esés a magyar tőzsdén 2018.08.10 08:43

Mi történik a tőzsdéken?

  • Bár emelkedéssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúlon, a zárás felé közeledve az eladók ragadták magukhoz az irányítást, a zárásra az S&P500 kismértékben eltávolodott a történelmi csúcsától, a Nasdaq azonban tovább kapaszkodott felfelé, a technológiai papírokat tömörítő részvényindex ezzel október óta nem látott emelkedő szériát tudhatott maga mögött. A Dow végül 75 pontos esés mellett közel 0,3 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,1 százalékkal került lejjebb, a Nasdaq azonban mérsékelt, 3 pontos emelkedéssel zárta a hét negyedik napját.

  • Esnek az ázsiai tőzsdék a hét utolsó napján, a kereskedelmi háborús aggodalmak mellett a geopolitikai feszültség nyomta rá bélyegét a távol-keleti kereskedés hangulatára, a Nikkei 1,2 százalékkal került lejjebb, a hongkongi tőzsde 0,9, sanghaji börze pedig 0,3 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a pénteki nap, a dél-koreai Kospi 1, míg a szingapúri tőzsde 1,4 százalékkal került lejjebb.

  • A magyar tőzsdén az eladók diktálták az ütemet csütörtökön, bár a hazai részvényindex felfelé kapaszkodott a nap második felében, a zárásra ismét lefordult a BUX, amely végül 109 pontos esés mellett 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek vegyesen teljesítettek a hét negyedik napján, a Magyar Telekom 2,4 százalékkal került lejjebb, miután az elmúlt napok emelkedése után profitot realizáltak a piaci szereplők. A Mol 1 százalékkal került lejjebb, a Richter azonban emelkedett, a gyógyszergyártó papírjai 0,6 százalékkal kerültek feljebb. 0,4 százalékos emelkedéssel zárta a napot az OTP, a társaság második negyedéves gyorsjelentése előtt.

  • A csütörtöki piaczárás után tette közzé második negyedéves gyorsjelentését az OTP, a társaság a fontosabb sorokon felülteljesítette az elemzői várakozásokat, mindemellett a bank 89,5 milliárd forintos rekord profitról számolt be a negyedévben. Az OTP a második negyedévben magasabb profitot ért el, mint amennyit 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben egész évben.

  • A határidős DAX index 77 ponttal került lejjebb péntek reggel, 0,6 százalékos esést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • Péntek reggel a török líra új történelmi mélypontra gyengült a dollárral szemben, amely a feltörekvő piaci devizákra is rányomhatja majd bélyegét a nap folyamán, a forint is gyengülni kezdett ma reggel, egy euróért 321,40 forintot kell fizetni, míg egy dollár 280,10 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken a MNB a júniusi értékpapírstatisztikáit teszi közzé.

  • A hét utolsó napján a KSH a júniusra vonatkozó építőipari adatsorát teszi közzé.

  • Az Egyesült Királyságból a második negyedéves GDP adat mellett a júniusi ipari termelési statisztika mellett a júniusi kiskereskedelmi adatsort publikálják.

  • Az Egyesült Államokból a júliusi inflációs adatközlése fókuszálnak ma a befektetők.

Folytatódhat az esés a magyar tőzsdén

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Felemásan teljesítettek a régiós részvényindexek a hét negyedik napján, a régiós börzék idei teljesítménye is vegyes képet mutat, míg a cseh tőzsde idén 0,1 százalékkal került feljebb, a lengyel WIG 5,2 százalékkal került lejjebb idén, a BUX index pedig 6,4 százalékkal került lejjebb idén.

Folytatódhat az esés a magyar tőzsdén

Gyorsjelentések a héten

Pénteken teszi közzé beszámolóját Österreichische Post.

Folytatódhat az esés a magyar tőzsdén

Folytatódhat az esés a magyar tőzsdén

Rekordprofit az OTP nevű pénzgyárnál 2018.08.10 06:04

Az első dolog, amit megnézünk egy friss OTP-gyorsjelentésben, hogy mekkora profitot ért el a bank, és az magasabb lett-e, mint amire az elemzők számítottak. Most különösen érdekes volt ez az adat, mert előzetesen arra lehetett számítani, hogy az OTP rekordprofitot ért el. A rekord meg is lett, nem is kicsit, a közel 90 milliárd forintos adózott eredmény sokkal magasabb, mint amire az elemzők számítottak, és jóval magasabb, mint a Garancia eladásával megtolt 2008 harmadik negyedéven kívül bármikor, a 91 milliárd forintos korrigált eredmény pedig új rekord. Csak hogy perspektívába helyezzük, 3 hónap alatt több profitot ért el az OTP, mint 2011-ben, 2013-ban vagy 2015-ben egy egész év alatt. Pénzgyár lett az OTP, írtuk ezt már korábban is, de nem lehet elégszer leírni.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium