Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet

2018. július 12. 14:37    
nyomtatás
 
Megkezdődik a héten a negyedéves jelentési szezon, a sort a szokásoshoz híven most is az amerikai nagybankok kezdik. Jövő héten már érkeznek a technológia szektorból és az ipari cégektől is negyedéves számok.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Pénteken három amerikai nagybank gyorsjelentésével kezdetét veszi a második negyedéves jelentési szezon. Az amerikai tőzsdék nyitása előtt teszi közzé számait a Citigroup, a JP Morgan és a Wells Fargo is. Jövő héten már a technológia szektorból és az ipari vállalatoktól is érkeznek számok, többek között a Netflix, az IBM, a Mirosoft, az Alcoa és a GE is publikálja az április-júniusi időszakra vonatkozó számait.

Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet


2018 második negyedévében az S&P 500 indexben szereplő vállalatok összesített egy részvényre jutó eredménye 20 százalékkal növekedhetett az előző év azonos időszakához viszonyítva az elemzői várakozások szerint. Jellemzően a negyedév végén alulbecslik a piacok a profitot és inkább pozitív meglepetést okoznak a vállalatok - az elmúlt három évre legalábbis ez volt a jellemző a FactSet adatai szerint.

Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet


Az egyes szektorok közül az energiaszektortól várják a legnagyobb növekedést az elemzők, amiben nagy szerepe volt az olajár egy éves időtávon mutatott szárnyalásának. De a nyersanyagszektor vállalatai is közel 50 százalékos profitbővülésről számolhatnak be. A leggyengébb növekedést egy defenzív szektor, a közszolgáltatók mutathatták, valamivel több mint 2 százalékos dinamikával.

Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet


A technológiai cégek is az átlag felett növekedhettek az április-júniusi időszakban az elemzők várakozásai szerint. A szektor egyre nagyobbra hízik, az S&P 500 index profitjában a legnagyobb súlyt a technológiai vállalatok adják.

Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet


A teljes évet tekintve gyorsuló profitnövekedéssel számolnak az elemzők az S&P 500 indexre, a tavalyi 10 százalékos profitnövekedést követően idén több mint 20 százalékos ugrás jöhet.

Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet


Az elemzők optimisták a jelentési szezon előtt, az EPS-várakozások folyamatosan javulnak, csak az elmúlt egy hétben közel 1 százalékkal emelkedett az S&P 500 12 havi előretekintő EPS-ére vonatkozó elemzői konszenzus.

Holnap a bankok rengethetik meg a tőzsdéket - és ez csak a kezdet


A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium