Huawei-telefont vesznek iPhone helyett a kínaiak

2019. február 12. 08:47    
nyomtatás
 
Közel 20 százalékkal zuhantak az iPhone-eladások Kínában a negyedik negyedévben - derül ki az IDC legfrissebb adataiból. Erre lehetett számítani, miután legutóbbi gyorsjelentésében az Apple a kínai bevételek csökkenéséről számolt be, amit főként a gyenge iPhone-kereslettel indokolt. Az adatokból az látszik, hogy a vásárlók új iPhone helyett inkább Huawei-telefonokat vettek, mert közben az időszakban a kínai telefongyártó értékesítései megugrottak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A negyedik negyedévben csökkentek az okostelefon-értékesítések Kínában, 103,3 millió darab készüléket adtak el az időszakban, ami 9,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A Huawei volt a legnagyobb gyártó Kínában az értékesítések volumenét tekintve a 2018 október-decemberi időszakban, 29 százalékos piaci részesedéssel, a második legnagyobb az Oppo, a harmadik szintén egy kínai gyártó, a vivo volt. Az Apple csak a negyedik helyre fért fel a 11,8 millió darab eladott iPhone-nal.

A három legnagyobb kínai gyártó növelni tudta az értékesítéseit, a Huawei 23 százalékkal adott el több telefont, mint az előző év azonos időszakában. Úgy tűnik, hogy a vásárlók az iPhone helyett inkább Huawei-telefonokat vettek, mert eközben az iPhone-eladások 20 százalékkal zuhantak év/év alapon.

Huawei-telefont vesznek iPhone helyett a kínaiak


Amellett, hogy az Apple a szokásos teljesítményjavító fejlesztéseket elvégezte a 2018-as modelleken, nem voltak nagy innovációk, amelyek arra ösztönözték volna a vásárlókat, hogy cseréljenek az új iPhone-okra, ráadásul jóval magasabb árért. Közben a kínai makrogazdasági környezet romlik, a hazai márkák pedig egyre jobb telefonokat kínálnak - értékeli a helyzetet az IDC elemzője.

A kínai kereslet gyengélkedése már látszott az Apple negyedéves gyorsjelentésében is, a társaság múlt hónapban közzétett beszámolójából kiderült, hogy a kínai bevételei 27 százalékkal csökkentek, az iPhone-eladásokból származó bevételek pedig 15 százalékkal zuhantak.

2019.01.30 09:22 Már ennek is örülni lehet: nem zuhantak nagyon az Apple bevételei

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium