Iránykereséssel indul a nap a tőzsdéken

2018. május 17. 08:44    
nyomtatás
 
Az amerikai államkötvényhozamok emelkedése tegnap nem rontotta el a hangulatot az amerikai tőzsdéken, emelkedéssel zártak az irányadó indexek. Ma reggel azonban a bizonytalanság érződik a piacokon, az ázsiai tőzsdéken jellemzően eséseket látni, az európai határidős indexek pedig alapján Európában pedig iránykereséssel indulhat a nap.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Mi történik a tőzsdéken?


  • Kedden elsősorban az amerikai hozamok miatt estek a tőzsdék, tegnap azonban nem aggasztotta annyira a befektetőket a 3% feletti (3,08%-os, többéves csúcson lévő) amerikai 10 éves állampapír-hozam. A kereskedést emelkedésekkel zárták az irányadó amerikai indexek: a Dow 0,3, a Nasdaq 0,6, az S&P 500 pedig 0,4 százalékot emelkedett.
  • Az ázsiai indexek többsége esik a ma reggeli kereskedésben, a japán piac jelenti a kivételt, a Nikkei 0,5 százalékot emelkedett. Az esés nem drámai, a kínai, a hongkongi és a dél-koreai index fél százaléknál kisebb esést szenvedett el.
  • A vállalati sztorik közül a Tencent érdekes ma reggel, 5 százalékot emelkedett a kínai technológiai vállalat részvényeinek árfolyama azt követően, hogy az elemzői várakozásoknál erősebb, 61 százalékos profitnövekedésről számolt be az első negyedévre.
  • Az európai határidős indexek nem jeleznek előre határozott irányt, a DAX futures 10 pontos mínuszban tartózkodik jelenleg.


Mi történt idén a tőkepiacokon?


Az irányadó amerikai indexek pluszban vannak idén, a BUX viszont közel 5 százalékot esett az év eleje óta. A blue chipek közül a Richter volt a legnagyobb vesztes az Esmyával kapcsolatos bizonytalanság miatt, közel 18 százalékot zuhant a papír idén.

Iránykereséssel indul a nap a tőzsdéken
Klikk a képre!


Mire figyelnek a befektetők?


Csütörtök reggel jön magyar szempontból a hét egyik fontos adata: az MNB publikálja az előzetes pénzügyi számlákra vonatkozó statisztikát, amiből kiderül, mennyi volt az első negyedév végén a GDP-arányos adósságráta. Bár ez még csak becslés lesz (nem tartalmazza a friss nominális GDP összegét), de a befektetők figyelhetnek az adatra. Emellett délelőtt 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket ad el az ÁKK a tervek szerint.

Iránykereséssel indul a nap a tőzsdéken


Gyorsjelentések a héten


  • Folytatódik itthon a jelentési szezon. Erős első negyedéves beszámolóval rukkolt elő a Rába a magyar tőzsde zárását követően szerdán. A vállalat árbevétele, a kedvező nemzetközi környezetnek és a belföldi eladások megugrásának köszönhetően, érdemben növekedett. Az elszálló acél alapanyagárak és energiaárak ellenére pedig nőtt a profitabilitás is, miközben a nettó eredmény több mint duplájára emelkedett.
  • Ma zárás után a Masterplast publikálja első negyedéves számait.
  • Az amerikai nagyvállalatok közül a Cisco Systems tette közzé eredményeit zárás után, az árfolyam több mint 3 százalékot esett zárás után. Bár a bevétel és a profit szintjén felülteljesítette az elemzői várakozásokat a cég, a szolgáltatások üzletág negyedéves eredménye csalódást okozott.
  • Az amerikai gyorsjelentések közül a Wal-Mart lesz ma érdekes, az amerikai kiskereskedelmi óriás az amerikai piacok nyitása előtt jelent.

Iránykereséssel indul a nap a tőzsdéken


Iránykereséssel indul a nap a tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium