1 milliárd dollárból fejleszthet önvezető autókat az Uber

2019. március 14. 09:15    
nyomtatás
 
A Softbank és más befektetők konzorciuma előrehaladott állapotban lévő tárgyalásokat folytat az Uber önvezető autókat fejlesztő részlegével egy akár 1 milliárd dollárosnál is nagyobb befektetésről - írja a The Wall Street Journal.


A Softbank Visions alapja és más befektetők konzorciuma (legalább egy meg nem nevezett autógyártó), kisebbségi részesedést vásárolhat az Uber 5-10 milliárd dolláros értékeltségű önvezető autós részlegében.

Az előrehaladott állapotban lévő tárgyalások ellenére még mindig elképzelhető, hogy nem szállnak be a befektetők az Uber részlegébe, a befektetés részleteiről jövő hónapban születhet megegyezés.

Az Uber számára jól jönne a befektetés a meglehetősen drága és ambiciózus fejlesztésekre, 2017-ben 750 millió dollárt toltak az önvezető autók fejlesztésére, 2018-ban már visszavágták valamennyire a részleg költségvetését. Az Uber egyébként IPO-ra készül május-június magasságában, a teljes cég értékeltsége elérheti a 120 milliárd dollárt is.

Tavaly a Toyota fél millió dollárral szállt be az Uberbe, hogy együtt fejlesszenek önvezető autós technológiát, akkor 72 milliárd dolláros értékeltség mellett tudtak beszállni a cégbe. Az együttműködés keretében az Uber adja az önvezető rendszerét, míg a Toyota vezetéstámogató megoldásokkal szállt be a közös munkába.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium