A bitcoinosok a világ legnagyobb adócsalói?

2018. április 17. 10:29    
nyomtatás
 
Holnap jár le az amerikai adóbevallások beadási határideje, és az egyik nagy adóbevallásokban segítő szoftver üzemeltetője, a Credit Karma adatai szerint 250 ezer emberből mindössze 100-an vallottak be kriptopénzes jövedelmet - írja a CNBC. A bitcoin, a blockchain és az ICO-k izgalmas világáról is szó lesz a Portfolio május 15-ei Financial IT and Disruptive Technologies konferenciáján.

250 ezer emberből mindössze 100-an vallottak be kriptopénzből származó jövedelmet az Egyesült Államokban, vagyis az emberek csupán 0,04 százaléka tett így. A Credit Karma meglepő adataiból joggal következtethetünk arra, hogy sokan titkolják el kriptopénzes jövedelmüket az adóhatóság elől.

2017-ben több mint 13-szorosára emelkedett a bitcoin árfolyama, papíron 500 milliárd dollárral emelkedett a teljes kriptopiac értéke. Az amerikai háztartások mindennek következményeként 25 milliárd dollárnyi adózandó tőkejövedelemre tettek szert - becsüli a Fundstrat Global Advisors tanácsadócég kutatási vezetője, Tom Lee.

Ugyanakkor az év elején 13 250 dollárról induló bitcoin ma már csak 8140 dollárt ér a Coinbase kriptotőzsdén, vagyis közel 40 százalékkal került lejjebb. Egy példával élve ez azért jelent gondot, mert akik tavaly komoly adózandó jövedelemre tettek szert, de nem szálltak ki a befektetésükből, azoknak most nincs is miből kifizetni a tavaly papíron keletkezett, de nem realizált tőkejövedelmük utáni adót.

A magyarországi kriptoadózásról alábbi cikkünkben számoltunk be:
2018.03.11 10:06 Bitcoinból gazdagodsz? - Ideje az adózással is foglalkozni

A bitcoinosok a világ legnagyobb adócsalói?(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium