A cégvezetők szerint hatalmas újítás a blockchain, de alig hajlandók foglalkozni vele

2019. január 11. 10:28    
nyomtatás
 
Bár rengeteg vállalatvezető szerint jelent versenyelőnyt a blockchain alkalmazása, alig harmaduk foglalkozik ténylegesen a technológia kutatásával - derül ki a Deloitte tanulmányából.


A közép-kelet-európai régióban a vállalatvezetők több mint fele úgy gondolja, hogy a blockchain túlértékelt, 45%-uk szerint viszont ettől függetlenül komoly áttörést jelent a technológia az iparágban, versenyhátrányt jelent, ha valaki nem alkalmazza. Főleg az energia, technológia, média és telekommunikációs szektorban működő cégek vezetői félnek a lemaradástól, de a pénzügyi szektor képviselőinek fele is fontosnak tartja, hogy foglalkozzon a blockchainnel.

A szép számok ellenére a KKE-régióban elég kevés vállalat foglalkozik ténylegesen a technológiával, a válaszadók alig 1%-a gondolja úgy, hogy nincs akadálya a DLT-rendszerekbe való befektetéseknek. Főleg a szakemberhiányt és a szabályozói kihívásokat emlegetik, mint nehézség. A cégek alig negyede költ most blockchainfejlesztésekre, 2019-ben viszont 30%-uk tervez legalább 100 000 eurót erre a célra fordítani.

Mindezek ellenére a cégvezetők 2/3-a szerint a blockchaint széles körben is adaptálni fogják, számos iparágat felforgat majd, nem csak a fizetési rendszereket.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium