Előfizetői tartalom

A technológia, ami alaposan felforgathatja Magyarország iparát

Sallai György, KPMG
"Ami mérhető, mérd meg, ami nem mérhető, tedd mérhetővé!" Galileo mottója hajtja a felfedezőket évszázadok óta. A mérhetőségben rejlik a megismerés. Végre elért az IoT technológia oda, hogy rajta már nem múlik a megismerés és megértésre való törekvésünk. A mérésekből származó hihetetlen adathalmaz már a dolgok internete által is gyarapszik. Az így gyarapodó adatok már nem csak a kutatóknak értékesek, hanem az ipar minden szereplője hozzáférhet mérhető és kiértékelhető adatokhoz. A kérdés csak a felhasználás.

Ezeket az adatokat egy dolog előállítani, valós időben ki is kell értékelni. Mindennek alapja az előfeldolgozás és a megfelelő sebességű kommunikáció megteremtése (edge computing, G5). Ilyen nagymennyiségű adat strukturálása és valós idejű kiértékelése is innovatív megoldásokat igényel. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás az egyetlen hatékony megoldás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés