Blockchainnel harcolna a hamisítás ellen a Seagate

2018. november 9. 10:10    
nyomtatás
 
Blockchainen alapuló rendszerrel harcolna eszközeinek hamisítása ellen a Seagate adattárolási óriásvállalat - írja a Forbes.


A Seagate adattárolókat gyártó cég régóta küzd a hamisítókkal: gyakran előfordul, hogy online boltok Seagate-termékek helyett egyszerű merevlemeznek álcázott pendriveokat kapnak, még az eBayen is találhatók ilyen átverések. Előfordul még az is, hogy a Seagatenek hamisítványokat küldenek vissza javítani. A hamis hardverek piaca körülbelül 100 milliárd dollárnyi volument tesz ki évente.

Most kiderült, hogy a Seagate már két hónapja dolgozik az IBM-mel azon, hogy blockchain alapú rendszert építsen a Cupertino által használt kriptografikus eljárás mellé, mellyel a hardverek egyediségét követik nyomon. Egy ilyen rendszernek köszönhetően nemcsak a hardver útját lehetne nyomon követni, hanem a beszállítókat is lehetne ellenőrizni.

Úgy működik, hogy minden terméket ellátnak egy egyedi azonosítóval, így ha például egy merevlemez elér egy viszonteladóhoz, a viszonteladó feltölti ennek tényét egy decentralizált adatbázisba, melyet ellenőrizni tud a hardvergyár. Ha egyszer az eszköz értékesítésre került, erről is értesítést kap a rendszer. Ha vissza kell küldeni valamiért az egyik hardvert, az azonosítók alapján ellenőrizni tudja a vállalat, eredeti-e a példány.

A rendszer várhatóan az év végééig tesztfázisba kerül.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Befektetési ingatlant keres? Itt a friss lista! (x)

Nemcsak a lakáspiac hasít, íme néhány ígéretesnek tűnő lehetőség. 

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium