Budapesti e-jegyrendszer: a 2021-es indulás is kétséges, szerződésbontás is jöhet

2018. november 7. 12:55    
nyomtatás
 
Szerződésbontás is jöhet a beszállító német céggel az e-jegyrendszer ügyében - írja a HVG a BKK vezérigazgatójának, Dabóczy Kálmánnak bizottsági meghallgatásán elhangzottakra hivatkozva.


Szerda reggel a BKK vezérigazgatóját, Dabóczy Kálmánt hallgatta meg a városházi bizottság, az itt elhangzottakból kiderült:

elképzelhető, hogy 2021-re úgy fizeti vissza a főváros az EBRD által folyósított 17 milliárdos hitelt, hogy még egyáltalán nem működik a rendszer. A legrosszabb esetben felbonthatják a német beszállító partnerrel, a Scheidt&Bachmann-nal kötött szerződést.


Ennek elkerülése érdekében a főváros tárgyalásokba kezdett a német szállítóval, de az már tény, hogy a Scheidt&Bachmann megszegte a szerződését, bizonyos bankgaranciákat nem újított meg, ezért a BKK most vizsgálja, mit tehet ezzel kapcsolatban.

A szerződést nem egyszerű felbontani, ez évekig is eltartó jogvitát eredményezhet, de a szerződést módosíthatják közösen, bevonatnak új szállítókat. A 2017-re ígért rendszer beüzemelését több tényező is hátráltatta, többek között, hogy milyen kártyával lehet majd használni. Első körben saját kártyákat akartak, később a nemzeti egységes kártyarendszert akarták bevetni, majd később alakult ki a jelen állás, miszerint mobilokkal, e-személyivel és még BKK-s káértyával is használható lesz. Arról Dabóczi Kálmán nem tudott mit mondani, hogy mikor lesz kész a rendszer.

A német cég a "vasat" egyébként leszállította, itt vannak a kapuk, ellenőrzők, olvasók, de a szoftveres hátteret nem. Mint írják, a cég ezt nem is tudná megtenni, mert nincs is ilyen referenciája, és "nem is nagyon lehet erre kötelezni". A meghallgatáson elhangzott, hogy ez egy "elcseszett szerződés", amit egyébként még Vitézy Dávid kötött egy hónappal a leváltása előtt.

A lap emlékeztet: egy 37 milliárdos projektről beszélünk, amihez az EBRD nyújtott 17 milliárdos hitelt, Budapest adott egy 20 százalékos önrészt, és a Belügyminisztérium is beszállt a finanszírozásba.

(HVG)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium