Facebook-botrány: 2 milliárd dollárt bukhatnak Zuckerbergék

2018. április 12. 09:30    
nyomtatás
 
2 milliárd dollárral csökkenhet az éves árbevétele a Facebooknak a Cambridge Analytica botrány miatt, a facebookozók 15 százaléka emiatt fogta vissza facebookos tevékenységét - mondja Daniel Ives, a GBH Insights elemzője a NCBC beszámolja szerint.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Facebook bevételeinek túlnyomó része a hirdetésekből származik, ennek mintegy 3 százaléka, legfeljebb 2 milliárd dollár került veszélybe a Cambridge Analytica botrány miatt - állítja a GBH Insights vezető stratégiai elemzője, Daniel Ives. A GBH Insights folyamatosan monitorozza a Facebookkal szembeni általános felhasználói hangulatot, és ezek alapján a cég nem szenvedett el megsemmisítő reputációs sérülést.

Felméréseink szerint a felhasználók 15 százaléka fogta vissza Facebook-tevékenységét a botrány miatt. Ha ezt bevételekre fordítjuk le, akkor nagyjából évente 2 milliárd dollár, a reklámbevételek 3 százaléka került veszélybe a Facebooknál.

A Facebook bevételeinek gyakorlatilag egésze hirdetésekből, reklámokból jön, ezért lehet maga a szolgáltatás ingyenes a felhasználónak. Sheryl Sandberg, a Facebook COO-ja szerint olyan új modellt hozhatnak létre, amelyben a reklámmentes (az adatokat ilyen célra egyáltalán nem használó) Facebookra elő lehet majd fizetni, ugyanakkor egy teljesen ingyenes verzió is mindig elérhető lesz azoknak, akik nem tudnának előfizetni a szolgáltatásra.

Facebook-botrány: 2 milliárd dollárt bukhatnak Zuckerbergék(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium