Felháborodtak a nyugdíjasok: még mindig nem kapták meg a pénzüket

2019. január 11. 19:59    
nyomtatás
 
Nemrégiben a MÁK-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyugdíjak jogszabály szerint megérkeznek a számlákra, erről már intézkedtek a GIRO-val közösen. Mindeközben több olvasónk azt állítja, még mindig nem kapta meg a nyugdíját.


Ebben a nemrégiben megjelent cikkünkben számoltunk be arról, hogy a Magyar Államkincstár kérdésünkre válaszolva elmondta:

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti -mai napon történő - kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.


Elméletileg a GIRO napközbeni rendszere 17 órakor bezárt, így elvileg aki mostanáig nem kapta meg a nyugdíját, nem is számíthat már rá. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a MÁK kedvéért a különleges esetre való tekintettel még nyitva tartják a rendszert, igaz, ezt a nekünk küldött tájékoztatásban nem egyértelműsítették. A bankok is elvileg bezárták már rég a számlavezető rendszerüket. A MÁK-ot felügyelő Pénzügyminisztériumtól is megkérdeztük, lesz-e személyi vagy más következménye az esetnek.

Az UniCredit is reagált egyik olvasónknak:

A külső szolgáltatónál fennálló technikai okok miatt a január 11-én esedékes nyugdíjak folyósításával problémák merültek fel az UniCredit Banknál is. Jelenlegi információink szerint a nyugdíjak utalása akár még január 11-én, de legkésőbb január 14-én, hétfőn megtörténik. Kollégáink a probléma elhárítását követően azonnal megkezdik a tételek jóváírását.


Mi megkérdeztük olvasóinkat, megjött-e már a pénz a számlájukra, többen is válaszoltak, íme:

Péntek 19:44 perc, nyugdíj még nem érkezett mag a bankszámlámra. Baráti körömben még nincs olyan, aki megkapta volna a nyugdíját.


Én sem kaptam meg a nyugdíjat - mint nyilván nagyon sokan az országban.
Nem aggódom, nyilván hétfőn jóváírják a számlámon a nyugdíj összegét.
Felháborít azonban a gyáva hazudozás, a felelősség minden áron való
hárítása. Minden érintett szervezet honlapján páncéllal körbevett mondatok
tudatják az érintettekkel, hogy ők mindent szabályosan megtettek.
Csak a jóváírás nem történt meg. Az MNB és a Miniszterelnökség felé már nyilván elmentek a jelentések, hogy minden a legnagyobb rendben van...


jelenleg még nincs a számlámon 19:49


Még nem érkezett meg a számlámra a nyugdíj, valószínűleg csak hétfőn írják jóvá.
Remélem!


Számlám az ERSTE Bank-nál van, és a nyugdíj összege jelenleg (2019.01.11 19:57) sincs a számlámom.


19:39 perckor, pénteken ( 2019.01.11.), lekérdezve az otp bankszámlámat, nem kaptam meg a havi nyugdíjamat. Biztosan nincs rajta.Néhány olvasónk 20 óra körül jelezte, hogy megérkezett a nyugdíja, ami azért különös, mert ezek szerint a banki számlavezető rendszer még nyitva volt az ő bankjuk esetében.


De még mindig sok levelet kapunk olyan olvasóktól, akik nem kapták meg a nyugdíjukat:

Most , január 11-én este 9 óra előtt 7 perccel még mindig nincs a bankszámlánkon a férjem és az én nyugdíjam. Egyébként még a mai napig nem kaptam meg a 2016. évben nyugdíj mellett elért járulékköteles jövedelmem után az 5 ezrelék emelést sem.


Én még nem kaptam meg az SMS-t, tehát nincs a nyugdíjam a számlámon. (Budapest Bank, 20:42).


Köszönjük olvasóinknak a leveleket!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium