Feljelentette a német felügyelet a Financial Times újságíróit

2019. április 17. 08:37    
nyomtatás
 
Feljelentette a német pénzügyi felügyelet (BaFin) a Financial Times két újságíróját és még körülbelül 10 shortost. A vád szerint a Wirecard nevű német fizetési rendszerüzemeltető részvényárfolyamát manipulálták - írja az érintett lap.


A müncheni törvényszékhez nyújtották be a feljelentést, amely már eleve vizsgálódik a Wirecard árfolyamának lehetséges manipulációja miatt.

A BaFin nem tette közzé a gyanúsítottak kilétét.

A Financial Times minden vádat tagad és közleményük szerint a hatóságok a Wirecard visszaéléseit próbálják elfedni az eljárással.

A Wirecard árfolyamának manipulációja miatt már kerültek börtönbe újságírók, erről és a cég körüli botrányokról itt írtunk:
2019.03.29 11:11 Évtizedekig töretlenül szárnyalt a sikercég, aztán jöttek az újságírók és sírás lett a vége

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium