Három amerikai vírusirtó forráskódját is ellopták orosz hackerek

2019. május 10. 10:03    
nyomtatás
 
Orosz és angol nyelvet beszélő hackerek állítólag megszerezték három amerikai vírusirtó forráskódját és hálózati hozzáférését. A "zsákmányukat" most 300 000 ezer dollárért árulják a sötét weben - írja az Ars Technica.


Az Fxmsp néven futó hackercsoport bizonyítékai alapján valószínű, hogy tényleg sikerült feltörniük a vírusirtókat, nem ez az első alkalom, hogy ez a bűnözőcsoport biztonsági rendszerek kódjait árulja az interneten. Valószínű, hogy a Marriott ügyféladat-lopási botrányához is közük van. Eddig állítólag körülbelül 1 millió dollárnyi tiszta haszonra tettek szert lopott adatok értékesítésén keresztül.

Azt nem tudni, melyik három antivírus-cég kódját szerezték meg. Kiberbiztonsági szakértők szerint egy belépési adatok eltulajdonítására való botnettel jutottak hozzá a vírusirtók rendszereihez.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium