Előfizetői tartalom

Hiába csökkentették a tranzakciós illetéket, most széttárja a kormány a karjait

Portfolio
A pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvény nem ad felhatalmazást a bankoknak arra, hogy áthárítsák az illetéket, és arról sem szól, hogy a könnyítést kötelesek átadni - derül ki a Pénzügyminisztérium olvasónknak küldött válaszából. Előbbit eddig is tudtuk, és utóbbit is sejteni lehetett, de azért az fontos információ, hogy ezek szerint a PM széttárja a karját: itt a bankokon és a versenyen múlik, mit tesznek a könnyítéssel.

Bár múlt héten megkérdeztük a Pénzügyminisztériumot arról, mit szólnak ahhoz, hogy a bankok egy része nem adta át a pénzügyi tranzakciós illeték január 1-jével életbe lépett könnyítését (több bank jelezte azóta, hogy később változtatnak a díjukon), nekünk nem, de egyik olvasónknak válaszoltak a megkeresésére. A PM válasza:A pénzügyi tranzakciós illetékről szóló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés