Itt az első kriptopénz, amit egy globális nagybank bocsát ki

2019. február 14. 13:16    
nyomtatás
 
A JP Morgan mérnökei létrehozták a JPM Coint, egy digitális tokent, amellyel azonnali kereskedelmi fizetési tranzakciókat lehet végrehajtani első körben - írja a CNBC.


Ironikus, hogy az első kriptopénzt éppen az az amerikai nagybank hozza létre, amelynek a vezérigazgatója, Jamie Dimon rendszeresen csalásnak és átverésnek nevezte a bitcoint. Persze utólag nem győzte hangsúlyozni, hogy a bitcoin mögött lévő technológiában (blockchain) igenis nagy lehetőségek rejlenek.

2017.11.22 11:58 Csalásnak hívta a bankvezér, most mégis kereskednének bitcoinnal
2017.10.23 12:33 Gratulálunk, a világ egyik legbefolyásosabb bankvezérének majdnem sikerült jól érvelnie a bitcoin ellen!

A JP Morgan által létrehozott JPM Coin első körben a kereskedelmi tranzakciók egy kisbb részénél segít abban, hogy a tranzakció valós időben, gyakorlatilag azonnal elszámolásra és kiegyenlítésre kerüljön. Ez elsősorban nagyvállalati nemzetközi tranzakciókat jelent majd, ugyanis itt jelent igazán nagy előrelépést a technológia.

A hagyományos levelezőbanki átutalási (SWIFT) rendszeren keresztül egy-egy ilyen tranzakció akár napokig is eltarthat, míg a tokennel azonnal alatt végbemegy. Ezen felül értékpapír-kibocsátásokhoz és vállalati trasury tranzakciókhoz is használhatják a technológiát.

(CNBC)2017.10.17 14:20 A világ egyik legnagyobb bankja támadja a szuperpénzt, miközben tolja bele a millliókat

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium