Előfizetői tartalom

Jelentős új kockázatokra bukkantak a Huawei szoftvereiben

MTI
Újabb jelentős technikai kockázatokat tárt fel a Huawei Technologies kínai távközlési berendezésgyártó vállalat szoftvereiben a Huawei-jel együtt évek óta működtetett, jórészt brit kormányszakértőkből álló testület. A testület amiatt is pellengérre állította a kínai céget, hogy már régóta ismert biztonsági hiányosságokat sem oldott meg. A jelentés megállapítása szerint a Huawei szoftverfejlesztési problémái "jelentős mértékben növelték a kockázatot a brit szolgáltatók számára".

A cég által finanszírozott, ám egy adott kormány szakértői által lefolytatott kiberbiztonsági bevizsgálás és eredményének nyilvánosságra hozatala 2015 óta zajlik, és egyelőre egyedi gyakorlat a világon. A testület hangsúlyozta, hogy a kínai vállalat nem tett érdemi intézkedést a biztonsági hiányosságok kezelésére. A brit szakemberek nem is bíznak abban, hogy a Huawei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés