Kié a nagyobb játékot játszik a Visa és a Mastercard egy fintech cégért

2019. február 8. 09:48    
nyomtatás
 
Egymásra licitálgat a Visa és a Mastercard egy brit fizetési cég, az Earthport megvásárlásáért - írja a Financial Times.

Kereskedés Visa-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Még tavaly jelentkezett be a Visa az Earthportért, de az ajánlatot idén a Mastercard egy magasabb vételi árral megtorpedózta. Erre ma a Visa egy még magasabb ajánlattal jelentkezett: 247 millió fontot fizetne a cégért, ami 12%-kal magasabb ár, mint amiről a fizetési cég korábban a Mastercarddal megállapodott és 23%-kal magasabb a Visa eredeti ajánlatánál.

A csatározás jót tesz az Earthport részvényeinek, amelyeknek árfolyama közel 9%-kal ugrott a Visa új ajánlatának hírére. A két kártyatársaság azért figyelt fel a brit fintech cégre, mivel az bankok és más pénzügyi intézmények számára nyújt határokon átnyúló fizetési szolgáltatásokat.

Kié a nagyobb játékot játszik a Visa és a Mastercard egy fintech cégért


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium